Samsung S10 će imati 1TB unutrašnje memorije

0
1310

Samsung S10 će imati 1TB unutrašnje memorije . Samsung Galaxy Note 9, mobilni koji je predstavljen prošle godine dolazio je sa 512GB unutrašnjeg skladišta. Sada, kompanija Samsung želi to da udvostruči i da pametnim telefonima obezbedi skladište na nivou računara. Ova korejska kompanija je objavila u utorak da je pokrenula masovnu proizvodnju univerzalnog skladišta (eUFS) od 1TB, čime je udvostručila svoju prethodnu generaciju skladištenja zadržavajući iste dimenzije. Ovu inovaciju na tržištu pametnih telefona prvi je doneo Samsung.

Pročitajte još : Kako da pronadjete izgubljen Samsung telefon

Kako navodi Samsung, ovo će doneti bolje iskustvo sledećoj generaciji pametnih telefona. Sa 1TB unutrašnje memorije, kompanija kaže da će korisnici moći da sačuvaju preko 260 klipova od 10 minuta koji će biti u 4K rezoluciji. Samsung takodje obećava veće brzine prenosa podataka, do deset puta veće brzine od brzine microSD kartice.

Proizvodjači pametnih telefona žele da dobiju prednost u sve jačem tržištu, obećavajući elegantne uredjaje sa boljim fotoaparatom i dužim trajanjem baterije. Medjutim, kako se poboljšava kvalitet fotoaparata (kamere) na pametnim telefonima, povećava se i potražnja za većim unutrašnjim prostorom za skladištenje tih fotografija i 4K video sadržaja.

Samsung S10 će imati 1TB

Neke glasine već ukazuju na to da će model Samsung S10 dolaziti sa 1TB unutrašnjim skladištem. Samsung je saopštio da planira da proširi proizvodne pogone u prvoj polovini 2019. godine, kako bi u potpunosti odgovorio na očekivanu potražnju za 1TB eUFS od proizvodjača mobilnih telefona širom sveta.

Izvor: CNET

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here