GTA 5 je najprofitabilniji zabavni proizvod na svetu

0
1120

GTA 5 je najprofitabilniji zabavni proizvod na svetu . Svima nama je dobro poznata činjenica da je GTA 5 veoma uspešna igra kada je u pitanju zarada. Ova igra je predstavljena za poslednju generaciju konzola još 2013. godine. Prodata je u preko 90 miliona primeraka i izdavaču donela zaradu od 6 milijardi dolara. Sve ovo, GTA 5, čini najprofitabijnijim medijskim proizvodom svih vremena, navodi se na sajtu MarketWatch.

Pročitajte još : Najskuplje igre ikad napravljene

GTA 5 je najprofitabilniji zabavni proizvod

Još u novembru, izdavač Take-Two je otkrio da je GTA 5 najprodavanija video igra svih vremena u Americi. Sa prodajom od 90 miliona primeraka, ova igra je postala treća najprodavanija igra svih vremena. Ispred nje se nalazi samo Minecraft sa prodajom od 144 miliona i Tetris sa neverovatnih 170 miliona primeraka, uključujući tu sve različite verzije i portove.

MarketWatch navodi da je GTA 5 zaradio više novca od bilo kog drugog oblika medija, računajući tu i film, muziku ili knjigu. Čak i ogromni hitovi, kao što su Star Wars i Prohujalo sa vihorom, ne mogu da se pohvale zaradom većom od 3 milijarde dolara (u zaradu je uračunata i inflaciji, prodaja DVD-ja i prikazivanju). Veoma malo igara je uspelo da održi nivo uspeha kao ova igra, a zahvaljujući mujtiplejeru, GTA 5 će nastaviti da zaradjuje novac u godinama koje dolaze.

Što se tiče novog dela, pojedini izvori navode da neće stići pre 2022. godine. GTA 5 je najprofitabilniji zabavni proizvod, a GTA 6 će biti najveći izazov ove kompanije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.