Rusija traži uklanjanje Telegram aplikacije

0
773

Telegram je u velikom problemu

Rusija traži uklanjanje Telegram aplikacije. Aplikacija za bezbednu razmenu poruka Telegram je zabranjena u aprilu u Rusiji. Ova aplikacija je i dalje dostupna u ruskoj verziji Apple App Store-a. Kao još jedna mera za potpuno zabranu Telegrama, Rusija sada traži od Apple-a da ukloni aplikaciju iz App Store i blokira ga od slanja obaveštenja lokalnim korisnicima, kako izveštava Wccftech. U navodno pravno obavezujućem pismu Appleu, vlasti tvrde da daju kompaniju mesec dana da uklone Telegram ili će doći do kažnjavanja.

Telegram skinut zbog dečije pornografije

Rusija traži uklanjanje Telegram aplikacije

Aplikacija sa sedištem u Moskvi u aprilu je došla u nezavidan položaj zbog odbijanja da deli svoje ključeve za šifrovanje sa Ruskom Federalnom službom bezbednosti. Sudska presuda zabranila je Telegramu rad u toj zemlji dok aplikacija ne obezbedi ključeve, navodeći pretnju od kriminalaca i terorista koji koriste tu šifrovanu platformu za komunikaciju. Tada je Rusija blokirala 50 VPN usluga i internet anonimizera kako bi dalje ograničila pristup Telegramu.

Rusija traži uklanjanje Telegram aplikacije i sa Play Store prodavnice

Međutim, uprkos ovim naporima, većina korisnika u Rusiji i dalje pristupa aplikaciji. Do sada je onemogućeno samo 15 do 30 odsto korišćenja Telegrama, što je dovelo do toga da se Rusija obratila Apple-u zbog pomoći u sklanjanju te aplikacije. Takodje , Ruske vlasti su u pregovorima sa kompanijom Google da ukloni Telegram sa Play Store.

Dok je Apple izrazio svoju podršku za enkripciju i sigurne podatke u prošlosti, on je takođe napravio koncesije za lokalne zahteve. U Kini, kompanija je povukla VPN aplikacije iz prodavnice i preselila svoje iCloud operacije u lokalnu firmu koja ima veze sa vladom. E, sad koliko je ovo pošteno, možemo da razgovaramo. Svaka država želi da gurne nos i tamo gde mu nije mesto. Da li se neko pita šta misle korisnici? Da li sve ostale aplikacije daju svoje ključeve a samo Telegram ne da? Iskreno mislim da iza svega stoji nešto drugo. Nešto mnogo veće. U ostalom, pokazaće vreme. U jedno sam siguran, Telegram ovim spletkama postaje samo jači.

Izvor:Theverge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.