Strah od veštačke inteligencije može da ukloni edukacija

0
1206

Strah od veštačke inteligencije ima sve više ljudi

Strah od veštačke inteligencije može da ukloni edukacija . Kako edukacija može otkloniti strah od veštačke inteligencije je veliko pitanje koje brine mnoge neupućene u ovu oblast. Zablude o tome šta je AI,šta mašina uči, njene sposobnosti i svrhu u našem društvu.  Međutim, naš svet koristi tehnologiju i primenjuje pozitivne stvari i društvene promene, poput pomoći doktoru da predvidi sledeću globalnu epidemiju ili povećati dijagnozu i mogućnosti lečenja.

Ipak, uprkos ovim napretcima, mnogi su još uvek zabrinuti za AI-jeve sposobnosti i kako će tehnologija uticati na budućnost rada. Automatizacija posla je, na primer, bila glavna vest. Naslovi su uzimali obe strane sve većeg medijskog spektra – “AI uzima naše poslove”, “automatizacija je komplementarna našim poslovima” ili “ne bojte se fabričkih robota. ”

Problem nije sama automatizacija. Problem je opšti nedostatak obrazovanja oko te teme i razumevanje budućnosti gde su računari ustvari proširenje naših mogućnosti. Zbog njihovog široko rasprostranjenog uticaja na društvo, zdravstvena zaštita, osiguranje i maloprodaja su tri industrije koje su glavni kandidati za implementaciju. Iako već koriste AI, važno je da potrošači znaju zašto.

Zdravstvena zaštita

Zdravstvena industrija ima dosta problema, a današnji zdravstveni izazovi su složeni; oni zahtevaju raznovrsne, kolaborativne pristupe koji podržavaju tehnologiju kako bi dali pozitivnije rezultate za savremenog pacijenta. Ova inovacija u pružanju počinje sa identifikovanjem problema sa preciznošću koje starije tehnologije nisu mogle otkriti.

Prikupljanje i obrada podataka pomoću veštačke inteligencije takođe pruža lekarima bolju sliku profila pacijenta. To im omogućava da provedu više vremena sa pacijentima i dijagnozama. AI i veliki podaci su takođe dostupni kako bi se identifikovali rizici, preporučilo lečenje i sastavio više kohezivnih medicinskih izveštaja koji su dostupni od strane svih zdravstvenih ustanova.
Na primer, platforme kao što je Genook, koje upravljaju procesom genetičkog sekvenciranja, mogu tumačiti DNK u roku od nekoliko minuta kako bi ponudile holistički genetski profil pojedinca i pružili kliničke, istinite informacije za ljekara i zdravstvenih radnika. Platforme kao što je Genook su posebno korisne za decu i jedinice NICU, pošto ove populacije često ne mogu da ukažu svoje simptome, a testiranje na DNA može omogućiti stručnjacima da identifikuju osnovni uzrok bolesti.

Strah od veštačke inteligencije zbog gubitka posla

Industrija odeće samo u Americi trenutno vredi 12 milijardi dolara. Uz veliki broj dolara koji ulaze u maloprodajnu ekonomiju, brendovi traže tehnologiju za podsticanje dublje povezanosti sa potrošačima . Prethodno nedovoljno iskorišćeni resurs u modnoj industriji, tehnologija maloprodaje sada nudi personalizovano iskustvo kupovine koje odgovara potrebama raznovrsne grupe potrošača.
Macy’s i IBM-ov pilot program ubrzava i olakšava posao za kupce. Watson, IBM-ova AI tehnologija, može odgovoriti na pitanja o zalihama, o navigaciji kroz radnju (gde se šta nalazi), najčešće postavljanim pitanjima i specifičnim pitanjima u vezi sa lokacijama prodavnica (sportski brend North Face je učinio isto).

Tvorci veštačke inteligencije postaju paranoični

Razumevanje AI je od ključnog značaja za olakšavanje promena u infrastrukturi i transformativnim tehnologijama, koje mogu dalje unositi inovacije kada se razumeju u AI.   Donošenje AI ljudima je važno za ovaj proces, pošto bi svi trebali imati moć da ga koriste za poboljšanje života, bez obzira na budžet, infrastrukturu ili nivo tehničke veštine. Zbog toga će nezavisne AI kompanije biti najuspešnije u 2018. godini i dalje. I velike kompanije polako ulaze u tu trku. Borba u ovoj oblasti nas tek očekuje. Biće nemilosrdna. Biće duga

Izvor: Medium

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here