Šta sve znamo o novom PS5 i kada će biti u prodaji

0
1389

Sve informacije i glasine o konzoli Playstation 5

Šta sve znamo o novom PS5. Izlazak PS5 se nikada nije dovodi u sumnju. Verovatno je već sad u nekoj fazi izrade. Ali pitanje je kada će biti predstavljen i koje će igre podržati?
U ovom članku su prikupljene najnovije informacije i glasine o konzoli.

Izlazak Playstation 5

Prema industrijskom analitičaru Majkl Pačter, datum izlaska PS5 mogao bi biti još pre 2020. godine. Pačter je u početku predviđao predstavljanje konzole do 2019. godine.
Ovo može biti špekulacija. Autor lično predviđa da će konzola biti dostupna na tržištu u 2020. godini, na osnovu trenutne pozicije kompanije Sony na tržištu.

Takođe, PS5 verovatno će se na policama naći u četvrtom kvartalu 2020. godine. Sony je objavio sve svoje konzole u ​​poslednjem kvartalu godine jer je tada period praznika i ljudi tada kupuju poklone.

Koje igre može pokrenuti PS5

KAda razmišljate o igrama koje će biti ekskluziva za PS 5 morate gledati malo dalje u budućnost a prve koje mi padnu na pamet su Death Stranding i The Last of Us: Part 2.

Pored toga, nastavak Horizon Zero Dawn mogla bi se dogoditi 2020. Još jedna igra može biti Ghost of Tsushima Sucker Punch-a. Za sigurne kandidate biće FIFA 21, nova CoD igra, Lego igra , i nekoliko novih ulazaka u franšize koje su objavljene prošle 2017.

Koliko bi mogao da košta Playstation 5 ?

Da bi smo utvrdili koliko bi mogla konzola da košta trebamo da se vratimo na cene starijih modela. PlayStation 4 je prvi put objavljen po ceni od 399 dolara u 2014. godini, a dok je PlayStation 4 Slim kasnije izašla 2016. godine po sniženoj ceni od 299 dolara, moćniji PlayStation 4 Pro izašao je po istoj ceni kao i originalni PS4, 399 dolara . S obzirom na troškove PS konzola, PS5 bi bio oko 399 dolara.

Koliko moće da bude jak PS5 ?

Svi će biti prilično razočarani ako Sony ne premaši snagu Xbox One X konzole, koja trenutno ima šest teraflopsa. Iako mislite da će ovo podignuti cenu iznad onih 399 dolara koje smo pomenuli, govorimo o konzoli koja je će biti napravljena za dve do tri godine.

GNOME 3.30 izlazi u septembru

Realno gledano, PlayStation 5 će uključivati i jači CPU-a, kao i više memorije , i to bi trebao biti jednako većim potencijalnim brzinama frejmova za većinu igara  i bolje kvalitete tekstura.

To je odgovorna na Šta sve znamo o novom PS5

Izvan snage, gotovo je garantovano da će Sony uraditi nešto novo i uzbudljivo sa džojstikom za PlayStation 5. Iako nemamo pojma o tome šta bi to teoretski moglo biti, Sony ima plan, a primeri toga su kontrolor zvučnik za Dualshock 4 i kontrolu pokreta u PS3’s Sixaxis.Šta sve znamo o novom PS5

Izvor:TechCrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here