Samsung Note 9 – korak ispred konkurencije

Samsung Note 9 – šta donosi novo . To zanima verovatno svakog zaljubeljnika u mobilnu telefoniju. Internet je trenutno prepun raznih informacija o novom uredjaju kompanije Samsung. Pa evo nekih stvari koje sam pronašao o Note 9 telefonu

Galaxy Note 9 verovatno će biti predstavljen u 2018. godini. Novi Samsung patent pokazuje telefon sa skenerom otiska prsta ugrađen u ekran, dokazujući da Galaxy Note 9 može imati takvu funkciju.

Samsung Galaxy Note 8 je jedan od najvećih proizvoda Samsunga, a da ne spominjemo da je najbolji tako da nema sumnje da će kompanija Samsung Galaxy Note 9 izbaciti u prodaju ove godine. Zapravo, prve glasine o ovom telefonu govore da bi to mogao biti još futurističniji od iPhone X.

Samsung Note 9 prati tradiciju

Samsung Galaxy Note 8 je objavljen 23. avgusta i našao se u prodaji u septembru, dok je problematični Samsung Galaxy Note 7 pratio sličan raspored prethodne godine. Dakle, postoje dobre šanse da će Samsung Galaxy Note 9 biti objavljen krajem avgusta 2018. godine, pre nego što ode u prodavnice možda sredinom ili krajem septembra.

Međutim, prema rečima “The Investitor”, neki posmatrači na tržištu veruju da bi mogao biti predstavljen početkom avgusta. Isti izvor tvrdi da je Samsung nazvao telefon “Crown” i planira da ima prototip koji je spreman već prvog kvartala 2018.

Kad god da stigne sigurno će biti skup. Galaky Note 8 je imao početnu cenu od 929 $ i ne verujem da će Samsung sniziti cenu za Note 9. Naročito sada kada je Apple povećao cene pametnih telefona sa modelom iPhone X.

Skener otiska prsta ugradjen u ekran

Najveća glasina za Samsung Galaxy Note 9 odnosi se na skener za otiske prstiju, koji će se ugraditi u ekran. Samsung i Apple su govorili da rade na ovome, ali nisu uspeli da to postignu na vreme za svoje najnovije telefone, potisnuvši Samsung da pomeri skener na poziciju na poleđini modela Samsung Galaxy S8 i Note 8, dok je Apple to potpuno uklonio iz iPhone X modela.

Najnovije vesti o ovoj temi dolaze u obliku patenta Samsunga, pokazujući slušalicu sa skenerom ugrađenim u ekran. Pretpostavlja se da će digitalno pokazati gde korisnici treba da polože prst i potencijalno mogu pružiti vibracije kao povratne informacije.Još jedna glasina dolazi od analitičara iz firme KGI Securities, koji smatraju da skener u ekranu neće biti spreman na vreme za Samsung Galaxy S9, ali će biti uradjen za Note 9. Ako jeste, Samsung bi mogao zadržati prednji ekran svog telefona dok još uvek ima skener koji je pogodno pozicioniran.Postoji razlog da se veruje da će i to biti spremno, naročito sada kada je Vivo pokazao upravo ovu tehnologiju.

Ali postoji šansa da će Samsung ići dalje sa modelom Note 9, jer je patentiran koncept pametnog telefona koji ima samo skener za otiske prstiju, ali i prednju kameru i senzore ugrađene u ekranu. To bi moglo biti previše ambiciozno za pokretanje u 2018. godini.

Glasine,glasine i samo glasine

Samsung Note 9

Na drugom mestu, još jedan patent nam daje pogled na to kako će izgledati Note 9, jer je Samsung objavio dizajn telefona sa ekranom koji je zakrivljen na desnoj ivici, ali čudno nije na levoj.To je neobičan izgled telefona i sasvim drugačiji od Note 8, pa smo skeptični da će se koristiti za Note 9, ali nikad se nezna.

Da li je ovo  dizajn modela Samsung Galaxy Note 9?

Međutim, izgleda da postoje šanse da će biti napravljen od novog materijala, jer je Samsungov zaštitni znak “Metal 12” – materijal koji je i jak i baš lagan.Korea Herald izveštava da bi Samsung mogao opremiti Galaxy Note 9 sa NPU (jedinica za neuronsku obradu). To je u suštini AI čip kao što su Apple i Huawei počeli da koriste u svojim vodećim modelima.Nije jasno za šta bi Samsung koristio ovaj čip, ali bi mogao potencijalno ubrzati određene funkcije telefona.

Takođe postoje dobre šanse da će skeneri irisa za Note 9 dobiti nadogradnju, a Samsung je navodno povećao objektiv od 2MP do 3MP za Galaki S9. Očigledno će to pomoći identifikovanje korisnika u lošem osvetljenju, a takođe se navodi da ćeova opcija biti brža nego ranije.

Tu bi mogla biti i nova kamera. Verovatno će zadržati fotoaparat sa objektivom Note 8, ali postoje neki dokazi da Galaxy S9 može dobiti varijablu otvora blende, što znači da se može prebacivati između dva različita otvora pomoću jednog objektiva, tako da bi ova funkcija mogla ići u Note 9.To je sve što sam čuo do sada, ali postoje neke stvari u kojima smo sigurni da će Galaxy Note 9 imati. Sa jedne strane, skoro će svakako imati veliki zakrivljeni Super AMOLED displej, olovku S Pen i najmanje 6 GB RAM-a.Na osnovu prošlih modela Note 9 će takođe verovatno imati bilo koji vrhunski Snapdragon ili Exynos čipset u trenutku njegovog izlaska.

Samsung sprema mobilni telefon sa četiri kamere

Šta korisnici žele ?

1. Skener u ekranu

Ovo bi bila odlična glavna karakteristika za telefon. Imati skener na leđima je neugodan osećaj za korišćenje, ali ugradnja ovog senzora u ekran bi bila pogodna i neka vrsta visokotehnološke futurističke stvari koja bi se mogla videti u Galaxy Note 9 i izdvajati ga među ostalim telefonima.

Prilično smo sigurni da Samsung radi na tome, samo je pitanje da li će biti spremno na vreme za lansiranje 2018. godine.

2.Bolji zvuk nego na prethodnom modelu

Jedan zvučnik u modelu Note 8 nije impresionirao iako ima puno sjajnih stvari o Samsungu Note 8,zvučnici nisu među njima. Ima samo jedan zvučnik sa donje strane, tako da za Note 9 korisnici žele najmanje dva zvučnika, i idealno je da ih postave na prednji deo telefona, da zvuk putuje prema vama kada gledate uekran. S obzirom na to velika je verovatnoća da Note 9, moće da ima četiri zvučnika, za stvarno fenomenalan zvuk.

3.Bolji Bixby

Bixby je jedna od ključnih novih karakteristika ovogodišnjih Samsungovih flagships modela, ali u sadašnjoj formi ostavlja nešto što se želi, pogotovo kada je u pitanju razumevanje onoga što govorite. Ali, koliko god da je dobro, završava se tako što želimo da budemo u mogućnosti da promenimo neizbežno dugme Bixby, jer neće ga svi koristiti.

4. Dvodnevni vek trajanja baterije

Samsung je konzervativan sa veličinom baterije u Galaxy Note 8, s obzirom na to šta se desilo sa Note 7, ali to znači da dok Note 8 treba da traje jedan dan, verovatno ćete ga priključiti na punjač noću. To je možda i bila sigurnosna predostrožnost, ali ako Samsung može pronaći način da isporuči dvodnevni život baterije i zaista brzo punjenje sa Note 9, bez rizika od pada, bićemo vrlo srećni.

6. Slična cena

S obzirom da će verovatno biti jedan od najsvežijih telefona u 2018. godini, ne očekujemo da će Samsung započeti prodaju Galaxy Note 9 po nižim cenama od 929 $ . Ali, ako to može ostati isto kao i pre, to bi bilo odlično

Izvor: TNW

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here