Ripli potpisala ugovor sa UAE Exchange

0
767

Ripple napravio još jedan dobar posao

Ripli potpisala ugovor sa UAE Exchange . XRP,kompanija koja stoji iza kripto value Ripple, potpisala je ugovor sa UAE Exchange-om kako bi pomogla u rešavanju prekograničnih razmena. Ovaj ugovor čini UAE Exchange, najnovijoj organizaciji da se pridruži RippleNetu, Rippleovoj mreži koja koristi tehnologiju Blockchain kompanije za rukovanje međunarodnim plaćanjima, izveštava Business Insider.

Generalni direktor UAE Exchange-a Promoth Manghat objavio je u saopštenju pohvalu na račun Ripple tehnologije.

Ripli potpisala ugovor , ulazi u platne sisteme

“Uključivanje Ripple blokčejn tehnologije u naše platne sisteme donosi kupcima poboljšano i novo iskustvo u plaćanju”, rekao je Manghat. “Rano usvajanje ove tehnologije koja menja igru nam omogućava da ponudimo konkurentnu uslugu, jer će uticati na brzinu i troškove prekograničnih transakcija.”

UAE Exchange, čiji vlasnik takođe poseduje Travelek, kaže da kontroliše 6,75 posto industrije doznaka od 575 milijardi dolara i nada se da će kontrolisati 10 posto do 2020. godine. Trenutno, UAE Exchange ima 800 ekspozitura u 30 zemalja.

Ripple saradjuje sa Western Unionom

Dogovor je dobar za Ripple, koji se u poslednjih nekoliko nedelja suočio sa nekim skepticizmom, zahvaljujući delimično snažnom prikazu XRP kompanije. U decembru prošle godine, XRP je porastao na 3,65 dolara. Padao je od tada i trenutno je vredan 1,05 dolara.

Trenutno nije jasno da li će UAE Exchange koristiti XRP ili samo usvojiti blokčejn blokove kao način brzog i sigurnog uspostavljanja međunarodnih transfera novca. Niti Ripple ni UAE Exchange nisu komentarisali specifičnosti ugovora. Međutim, predstavnik kompanije Ripple je dao kratku izjavu o prednostima ovog dogovora.

“Dodavanje tržišnog lidera kao što je UAE Exchange za RippleNet doneće trenutna, određena i isplativa plaćanja milionima maloprodajnih kupaca u UAE koji šalju novac u inostranstvo”, rekao je Dilip Rao Ripple.

Iako je ovaj posao sigurno dobar za Ripple, to nije potpuno iznenađenje. U intervjuu sa Arapskim biznisom, Manghat je bio entuzijastičan u pogledu mogućnosti kripto valuta.

“Prosečan potrošač možda neće znati za blokčejn, ali indirektno će iskoristiti prednosti efikasnosti koje donosi kroz industriju u svakodnevnom životu”, rekao je Manghat.

Ovo je daleko od prvog takvog dogovora koji je Ripple dostigao. Prošlog meseca, Ripple je sklopio ugovor sa MoneyGramom da bi razvio novu mrežu plaćanja.

Izvor: TopBuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here