Porše i Audi saradjuju u izradi automobila budućnosti

0
498

Porše i Audi napravili saradnju

Porše i Audi saradjuju u izradi automobila budućnosti . Čak i neki od najluksuznijih auto brendova u svetu traže načine da budu pažljivi u pogledu potrošnje. Audi i Porše će se sada udružiti za ono što se zove “zajednička arhitektura vozila budućnosti”.

Razvijanje automobila budućnosti može biti skup poduhvat Dva brenda će raditi zajedno kako bi pomogli u elektrifikaciji, digitalizaciji i autonomizaciji automobila nove generacije. Kao što je izjavio direktor kompanije Audi Rupert Stadler, “najbolji mozgovi obe kompanije zajedno će postaviti kurs za budućnost.”

BMW sprema autonomni motocikl

Porše i Audi saradjuju

 

Cilj nove partnerske saradnje, jeste da “zajedno oblikuju mobilnost budućnosti”. Na kraju krajeva, dva mozga su pametnija od jednog, a Audi i Porsche žele da iskoriste jedna drugu stručnu oblast kako bi povećavaju svoje kolektivne sposobnosti.

“Zajedno ćemo učiniti brži napredak u trci za mobilnost budućnosti. Iskoristićemo stručnost obe kompanije i iskoristiti sinergije “, rekao je Oliver Blume, predsednik Upravnog odbora Porsche AG. “Saradjivat ćemo tamo gde god ima smisla.”

Stadler je dodao: “Ujedinjene su mnoge zajedničke vrednosti, pre svega, našim potrazivanjem za najbolja rešenja i najbolje ponude za naše kupce.”

Na kraju, ovo novo partnerstvo je bazirano na smanjenju troškova. Kako je Blume rekao Stuttgarter Zeitung-u i Stuttgarter Nachrichten-u, “ako bi oba preduzeća delovala samostalno, troškovi bi bili veći za 30%.”

Porše i Audi saradjuju , nikog to ne čudi

Saradnja automobilskih kompanija nije nikakvo čudo. Kompanije poput Audi, Volksvagen i Porsche godinama su sarađivale u izgradnji SUV-a, ali sada kompanije privlače pažnju na nove tehnologije. U narednih nekoliko meseci, timovi predstavnika Audi i Porše će identifikovati kako mogu najbolje sarađivati i definisati svoje ciljeve u narednih sedam godina. Do sada su planovi ambiciozni – Stadler je izjavio Reutersu da bi obe kompanije želele da dočekaju nekoliko modela automobila, uključujući dve limuzine i dva SUV vozila.

Ali samo zato što Porsche i Audi rade zajedno, to ne znači da menjaju brendove. Kao što je naglasio Blume, “takođe ćemo biti veoma pažljivi da održimo diferencijaciju između naših brendova. Porsche je uvek Porsche, a to će ostati u budućnosti

Izvor: TheVerge

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.