Porše i Audi saradjuju u izradi automobila budućnosti

0
774

Porše i Audi napravili saradnju

Porše i Audi saradjuju u izradi automobila budućnosti . Čak i neki od najluksuznijih auto brendova u svetu traže načine da budu pažljivi u pogledu potrošnje. Audi i Porše će se sada udružiti za ono što se zove “zajednička arhitektura vozila budućnosti”.

Razvijanje automobila budućnosti može biti skup poduhvat Dva brenda će raditi zajedno kako bi pomogli u elektrifikaciji, digitalizaciji i autonomizaciji automobila nove generacije. Kao što je izjavio direktor kompanije Audi Rupert Stadler, “najbolji mozgovi obe kompanije zajedno će postaviti kurs za budućnost.”

BMW sprema autonomni motocikl

 

Cilj nove partnerske saradnje, jeste da “zajedno oblikuju mobilnost budućnosti”. Na kraju krajeva, dva mozga su pametnija od jednog, a Audi i Porsche žele da iskoriste jedna drugu stručnu oblast kako bi povećavaju svoje kolektivne sposobnosti.

“Zajedno ćemo učiniti brži napredak u trci za mobilnost budućnosti. Iskoristićemo stručnost obe kompanije i iskoristiti sinergije “, rekao je Oliver Blume, predsednik Upravnog odbora Porsche AG. “Saradjivat ćemo tamo gde god ima smisla.”

Stadler je dodao: “Ujedinjene su mnoge zajedničke vrednosti, pre svega, našim potrazivanjem za najbolja rešenja i najbolje ponude za naše kupce.”

Na kraju, ovo novo partnerstvo je bazirano na smanjenju troškova. Kako je Blume rekao Stuttgarter Zeitung-u i Stuttgarter Nachrichten-u, “ako bi oba preduzeća delovala samostalno, troškovi bi bili veći za 30%.”

Porše i Audi saradjuju , nikog to ne čudi

Saradnja automobilskih kompanija nije nikakvo čudo. Kompanije poput Audi, Volksvagen i Porsche godinama su sarađivale u izgradnji SUV-a, ali sada kompanije privlače pažnju na nove tehnologije. U narednih nekoliko meseci, timovi predstavnika Audi i Porše će identifikovati kako mogu najbolje sarađivati i definisati svoje ciljeve u narednih sedam godina. Do sada su planovi ambiciozni – Stadler je izjavio Reutersu da bi obe kompanije želele da dočekaju nekoliko modela automobila, uključujući dve limuzine i dva SUV vozila.

Ali samo zato što Porsche i Audi rade zajedno, to ne znači da menjaju brendove. Kao što je naglasio Blume, “takođe ćemo biti veoma pažljivi da održimo diferencijaciju između naših brendova. Porsche je uvek Porsche, a to će ostati u budućnosti

Izvor: TheVerge

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here