Opljačkana kripto menjačnica , milioni nestali bez traga

0
822
<> on October 23, 2017 in London, England.

Još jedna u nizu pljački virtualnih valuta

Opljačkana kripto menjačnica , milioni nestali bez traga . Jedan od najvećih problema sa menjačnicama za kripto valute jeste to što su sočna meta za hakere i kriminalce koji rade u sferi visoke tehnologije. Evo i jednog takvog primera, Italijanska berza BitGrail, je izgubila 170 miliona dolara Nano tokena, malo poznatog digitalnog novca ranije zvanog RaiBlocks. BitGrail je druga menjačnica koja je ove godine izgubila ogromnu količinu novca nakon Tokijskog Coincheck-a, koji je u januaru izgubio između 400 i 534 miliona dolara kripto novčića u sajber-napadu na novčaniku koji je povezan sa internetom .

Kripto valute vole način na koji radi Bitkoin

 

BitGrail je na svom sajtu objavio da je gubitak od 170 miliona dolara napravljen lažnim transakcijama i da je sličaj prijavio vlastima. On je suspendovao sva podizanja i depozite “kako bi izvršio dalje provere.” Međutim, za razliku od Coincheck-a, koji je obećao da će korisnicima vratiti izgubljen novac nazad, osnivač BitGraila Francesco “The Bomber” Firano na Tviteru je objavio da nema načina da se refundira novac koji je ukraden . Opljačkana kripto menjačnica se nalazi u velikom problemu.

Opljačkana kripto menjačnica , slučaj pun kontraverzi

Ovde postoji mnogo kontarverzi. Tim Nano-a je rekao da nemaju razloga da veruju da je gubitak posledica problema u Nano protokolu i da su “problemi povezani sa softverom BitGrail-a”. Takođe su objavili kopiju svog razgovora sa osnivačem ove menjačnice i rekli da je vlasnik Franceso predložio da modifikuju stvari kako bi pokrili njegove gubitke.

 

BitGrail je imao dosta primedbi od korisnika da nisu mogli da verifikuju svoje račune kako bi mogli da povuku svoje novčiće , a neki ljudi, navodno, čekaju verifikaciju od decembra. U skorije vreme, ova menjačnica je objavila da više neće služiti korisnicima izvan EU. Tim Nano je napisao u svojoj najnovijoj izjavi. “Sada imamo dovoljno razloga da verujemo da je Firano u odredjenom vremenu doveo u zabludu Nano Core Team i zajednicu u pogledu solventnosti BitGrail menjačnice.”

Videćemo kako će se ovaj slučaj završiti koji je inače pun sumnje da je vlasnik mogao da uradi nešto protivzakonito i tako ošteti svoje korisnike.

Izvor: Medium

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here