Najbrži auto na svetu je Aspark Owl

0
938

Najbrži auto dolazi iz Japana

Najbrži auto na svetu je Aspark Owl. Iz razloga koji su uglavnom proizvoljni, procena automobila od 0-60 Mph postala je de facto standard za merenje ubrzanja automobila. Zaista, jedini razlog zbog kojeg smo obraćali pažnju na 0-60 je zato što je to najbliža aproksimacija standarda 0-100 km/h koja se koristi na drugim mestima u svetu. Sada se možda pitate: zašto je na prvom mestu izabrano 100 km/h? Jednostavno, 100 je okrugli broj i lepo zvuči

Najbrži auto na svetu je Japansko delo

Iako postoje brojne druge metrike performansi koje su mnogo značajnije od impresivnih 0-60, to je opšte-prihvaćena stvar u automobilskom svetu. To je metrika za koju svi imamo referencu. U tom slučaju, nesumnjivo će Vas impresionirati Aspark Owl. Super auto iz Japana, koji može da pređe od nula do sto za samo 1,9 sekunde.

Mozak radi kako kvantni kompjuter

Iako je Tesla pre samo nekoliko meseci najavila još brži auto taj model neće biti dostupan do 2020. godine. I uzimajući u obzir Teslinu istoriju nepoštovanih rokova, ne bi nas iznenadilo da se auto pojavi u 2021.

Owl, u međuvremenu, postoji i nedavno je objavelj video snimak kako ovaj auto ubrzava. Ali je Owl ostvario ovaj uspeh uz pomoću trkačkih guma. Aspark napominje da će buduće iteracije moći da ponove ovaj uspeh i sa pravim gumama. Pogledaj u videu dole kako je sve to izgledalo.

Izvor:Appy-geek

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here