Microsoft častio profesora i djake , zaslužili su

0
952

Profesor iz Gane dobio poklon od Microsofta

Microsoft častio profesora i djake. Edukacija dece o tome kako da koristite računar već je sama po sebi izazovni zadatak. Pokušajte da zamislite stanje osobe koja to radi bez računara. 33-godišnji učitelj iz Gane, Richard Appiah Akoto postao je prošlog meseca viralan na društvenim mrežama, kada je uploadovao slike sebe u učenju Microsoft Worda na školskoj tabli zbog nedostatka računara.

On je preuzeo na sebe zadatak skicirajući ceo Microsoft Word ekran na tabli . Tako da njegovi učenici mogu naučiti softverske funkcije bez uređaja. Microsoft je prepoznao napore profesora ICT u Betenase Junior srednjoj školi u gradu Sekeedumase u južnom deli Gane. Uskoro su donacije ljudi i organizacije krenule u akciju.

Microsoft častio profesora i djake

Pod opštim utiskom profesorove posvećenosti, Microsoft je napravio aranžman da ga odvede u Singapur, gde bi pohađao godišnju Microsoft Educators Exhange školu. Inače ovaj događaj je imao preko 400 edukatora i školskih lidera koji su učestvovali iz 91 zemlje kako bi razgovarali o ulozi tehnologije u obrazovanju na zajedničkoj platformi.

Samsung S9 najbolji telefon današnjice

Potpredsednik svetskog obrazovanja u Microsoft-u, Anthoni Salcito, pozdravio je Akotoa da je postavio primer za nastavnike širom sveta koji se suočavaju sa nekoliko izazova u obrazovanju svojih studenata.

“Mi u Microsoftu verujemo da su vaspitači heroji i potiskuju granice onoga što je moguće transformisati učenje i direktno uticati na iskustva i doživotne veštine svojih studenata”.

Akoto je sada deo programa Microsoft Certified Educator (MCE) gde edukatori razmjenjuju svoja iskustva i uče jedan od drugog kako bi razvili bolje načine učenja i angažovanja sa studentima.

I na kraju, ovaj trud je vredan svake pažnje. Posvećenost poslu kakva se danas retko vidja. Nadam se da će ova deca barem malo proširiti vidike uz novu opremu koju dobijaju. Svaka čast ovom profesoru, još jednom.

Izvor: WindowsCentral

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here