Iphone XS Max – komponente vrede 443 dolara

0
954

Iphone XS Max – komponente vrede 443 dolara . Apple je skoro predstavio iPhone XS Max sa cenom od 1.099 dolara za osnovnu verziju, za model sa 256 GB 1,249 dolara i najskuplji model sa 512GB koji dolazi sa cenom od 1,449 dolara. Prema portalu TechInsight, sve komponente koje se nalaze u ovom modelu vrede 443 dolara. To je za 50 dolara skuplje od delova za iPhone X koji je izašao prošle godine.

Foto : GSM arena

Koliko koštaju komponente za Iphone XS Max

Kao i svake godine, i ove godine najviše novca ide za OLED ekran. Izradjuje ga najveći konkurent, Samsung i može se samo nagadjati po kojoj ga ceni prodaju kompaniji Apple. Realno gledano, Samsung zaradjuje ogroman novac na svaki prodati iPhone telefon. 

Sami troškovi OLED ekrana su porasli 5% a kompanija Samsung tvrdi da je na porast cene uticala inflacija. Mada se baš i ne bi kladio na ovo. Naravno, sada je panel i veći, što automatski znači i da je skuplji. Prošle godine je Apple kupovao panele veličine 5,8 inča a sada iPhone XS Max ima panel od 6,3 inča. Oled ekran za iPhone XS Max košta 80 dolara.

Iphone XS Max

Druga naskuplja komponenta na iPhone XS Max modelu je procesor. Na iPhone X modelu, koštao je 66 dolara a sada na modelu XS Max košta 72 dolara što je poskupljenje od 10 posto. Gledajući cene od prošle godine, sve je skuplje nego prošle godine, jedino je antenica jeftinija. 

TechInsights je objavio da je ukupna proizvodna cena modela iPhone XS Max 443 dolara. Naravno da u ovu cenu ne ulaze troškovi istraživanja i razvoja softvera, logistika i marketing koji odnose ogroman novac. 

Na kraju krajeva, može se reći da je ove godine Apple baš preterao sa cenom za ovaj model. Mislim da se ovaj model neće prodavati preterano dobro. Veličina će uraditi svoje. Kako neko zamišlja da devojka koristi ovoliki telefon. 

Izvor: GSM Arena

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here