Ilon Mask sprema nešto novo, pogledajte šta

0
1102
Elon Musk Young

Ilon Mask sprema nešto novo

Ilon Mask sprema nešto novo . Tesla je napravio planove da pusti jedno od svojih vozila (verovatno Model S ili Model X) na samostalnu vožnju u 2017. godini, ali je to na kraju odloženo. Sada osnivač i izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Musk, daje izjavu da će se putovanje odvijati u narednih 3-6 meseci. Ideja je da ovim potezom pokaže svoje samopouzdanje, dok će se auto kretati iz Los Anđelesa do Njujorka, što je prilično duga vožnja. A 2017. godine je putovanje odloćeno zbog činjenice da softver nije bio spreman da se implementira na sva Tesla vozila.

Ilon Mask sa svojom “ dosadnom mašinom „

 

Ilon Mask sprema nešto novo , šta bi to moglo da bude

Kompanija je počela sa izradom autopilota još u oktobru 2016. godine. To nije bilo autonomno vozilo već poluatonomno ali sa nekim greškama koje su napravljene. Te greške su dovele do toga da je u više vozila došlo do nesreća. Posle popravki tih grešaka Mask je rekao da će novim hardverom i ažuriranim softverom Teslin vozila biti autonomni. Ali problem će ležati u propisima. Upravo sada, vlada ima problema sa pravljenjem propisa za takva vozila, pa je samo nekoliko njih dobilo dozvolu za upotrebu na javnim putevima

U narednim mesecima imaćemo priliku da vidimo kako će izgledati taj projekat.Oči javnosti će biti uprte u to putovanje vozila bez vozača koje će ići sa jednog na drugi kraj Amerike.

Izvor: Medium

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here