Google i Getty image postali partneri

0
780

Google i Getty image započeli saradnju

Google i Getty image postali partneri . Skoro dve godine nakon podnošenja antimonopolske tužbe protiv Google-a, Getty Images je danas objavio da je potpisao ugovor o licenciranju sa gigantom iz Sicilijumske doline.

Google otvara fizičke prodavnice

Saopštenje koje je izneo Getty ne nudi mnogo detalja o poslu. Niti se bavi pitanjem da li je Getty povukao tužbu protiv Google komapnije. Jednostavno se navodi da su se dve kompanije dogovorile sa “višegodišnjim globalnim partnerstvom za licenciranje, što omogućava komapniji Google da koristi sadržaj Getty Images-a u okviru svojih različitih proizvoda i usluga”.

Google i Getty image , saradnja vezana za fotografije

“Ovaj sporazum između Getty Imagesa i Googlea postavlja pozornicu za vrlo produktivan, saradnički odnos između naših kompanija”. Ovo je rekao izvršni direktor kompanije Getty Images Dawn Airey u izjavi. “Mi ćemo licencirati naš vodeći sadržaj na tržištu Google-u, blisko sarađivati s njima kako bismo unapredili atribuciju rada naših saradnika i time rastemo kao ekosistem.”

Getty je godinama bio besan na Google, optužujući kompaniju da u suštini krade slike za svoj pretraživač. U aprilu 2016. godine Getty je podneo antimonopolsku tužbu. Ona kaže da kada je Google počeo prikazivati fotografije visoke rezolucije u svojim rezultatima pretrage, preusmeravao je saobraćaj dalje od Getty-ovog vlastitog sajta i učinio je previše lak posao  za korisnike da preuzmu fotografije bez plaćanja slika ili davanja odgovarajući kredit.

Saopštenje ne nudi nikakve detalje o plaćanjima ili licencama.
“Uzbuđeni smo što smo potpisali ovaj licencni ugovor sa Getty Images. Mi ćemo koristiti njihove slike u mnogim našim proizvodima i uslugama, odmah počevši”, rekla je Cathi Edvards, direktor inženjera kompanije Google, u izjavi.

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here