Elekrtonske vozačke dozvole uskoro stižu

0
773

Vozačka dozvola na mobilnom telefonu

Elekrtonske vozačke dozvole uskoro stižu. Delaver bi mogao da postane prva država koja će uvesti elektronske vozačke dozvole. Pod uslovom da se novi pilot program pokaže dobro. Delavare DMV je pokrenuo test program koji će uključiti oko 200 DMV zaposlenih i nekoliko “zainteresovanih strana”. Oni će u narednih šest meseci koristiti elektronsku vozačku dozvolu.

Kako Lego kockice utiču na decu ? (istraživanje)

“Za nas je uzbudljivo da budemo jedna od prvih država koja testira ovu inovativnu tehnologiju koja može zaštititi privatnost naših kupaca i poboljšati sigurnost na način koji se ne može postići uz tradicionalnu vozačku dozvolu ili identifikacionu karticu”, rekao je Scott Vien, direktor Delaware divizije motornih vozila. “Naša je odgovornost da uvek pružimo najbolje ponude u našoj državi. Da damo obećanje da ćemo ponuditi uvek ažurirani, sigurni akreditiv koji će biti lakši za upotrebu od strane naših potrošača, preduzeća i policije. ”

“Ovaj šestomesečni pilot će nam pomoći da vidimo kako izgledaju mDL-ovi u stvarnim scenarijima i da se pozabavimo svim pitanjima koja nastaju kao rezultat pre nego što odlučimo da u potpunosti usvojimo i primenimo ovu aplikaciju za nešto više od 800.000 licenciranih vozača i vlasnika lične karte” rekla je sekretarica transporta Jennifer Cohan.

Elekrtonske vozačke dozvole , šta sve sadrži elektronska vozačka dozvola

Na osnovu ovog projekta elektronska vozačka dozvola će sadržati sledeće stvari:

• Poboljšana privatnost za verifikaciju starosne dobi: Nije potrebno pokazati adresu osobe, broj licence i rođendan. Mobilna vozačka dozvola će proveriti da li je osoba starija od 18 ili 21 godina i prikazati fotografiju.
• Mobilna vozačka dozvola će omogućiti policijskim službenicima da pinguju pametni telefon vozača da zatraži informacije o vozačkoj licenci pre nego što dođe do vozila.
• Razumevanje kako kompanije koje zahtevaju identifikaciju ili verifikaciju starosne dobi integrišu sa licencom za mobilne vozače će biti korisne u toku pilot studije.
• Jednostavnost korišćenja: Obezbeđivanje licence za mobilne vozače može se bez ikakvog zamaranja pokazati bilo kojoj organizaciji.
• Bezbedan pristup: licencu za mobilni vozač je otključana i dostupna samo od strane vlasnika licence. Licencu za mobilni vozač se pristupa putem aplikacije na smartfonu vlasnika i otvara se / otključava se upisivanjem PIN-a ili prepoznavanja lica.

 

Iako su ranije razmatrane elektronske verzije vozačkih dozvola, Delavareov pristup je nov.  Kako bi u potpunosti iskoristio sve mogućnosti izrade ID elektronike. Zaštita privatnosti samo pokazivanjem relevantnih informacija je pametna i omogućavanje policiji da daljim proverom informacija pre nego što se približi vozilu. Može učiniti da saobraćaj zaustavi sigurnije za sve uključene u vižnju tom deonicom.

Izvor: Variety

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here