Call of duty kriv za masovno ubistvo

0
712

 Call of duty kriv za masovno ubistvo

Call of duty kriv za masovno ubistvo. Osumnjičeni za masovno ubistvo Nikolas Kruz – koji se trenutno suočava sa kaznom za 17 ubistva zbog njegovog navodnog masakra u srednjoj školi Marjori Stoneman Douglas – mogao je legalno kupiti poluautomatsku pušku koju je koristio za izvršenje napada bez perioda čekanja ili dozvola.

Model puške AR-15 koji je ubica koristio, je široko dostupan u Sjedinjenim Državama. Ali prema nekim republikanskim političarima za to su krive nasilne video igre koje bi trebalo okriviti za masovne pucnjave širom Amerike. Ne treba kriviti zakon o oružju.

Call of duty kriv za masovno ubistvo , tvrdi kongresmen

Kongresmen Floride Brajan Mast razgovarao je sa NPR o napadu u petak ujutru. Brajan je umanjio efekat da bi strožiji zakoni o oružju mogli da zaustave masovna ubistva. Umesto toga on optužuje industriju zabave zbog svoje uloge u podsticanju takvog postupka.

“Šta da radimo sa najvećim potiskivačem nasilja?”, Rekao je Mast u intervjuu. “Najveći podstrekivač nasilja su holivudski filmovi i tržište video igrica. Kada probate Call of Duty – kada pogledate filmove kao što je John Wick jednostavno vidite kako na pojedine ljude moće uticati takav sadrzaj. ”

Hakeri koriste sliku Skarlet Johanson za novi malver

On je u prošlosti dobio donacije iz Nacionalne Asocijacije pušaka, organizacije koja je nazvana “najmoćnija posebna interesna grupa u Vašingtonu”. Njegove komentare uglavnom je ponovio guverner republikanskog Kentakija Matt Bevin

Američka psihološka asocijacija je 2015 objavila studiju koja je pronašla vezu između nasilnih video igara i povećane agresije. Organizacija nije našla konačnu vezu između nasilnih video igara i nasilničkog ponašanja. Optužbe protiv izdavača video igara nisu nove, a aktuelni državni tužilac Jeff Sessions ukazuje na video igrice posle masakra u Columbinu 1999. godine.
Prema izveštaju Associated Pressa, Nikolas Cruz je bio član bele suprenacističke paravojne organizacije koja je želela da pretvori Floridu u belu etno državu. Grupa je pokušala da se distancira od Cruza nakon napada.

Ako je oružje već tako lako dostupno ne treba da čude ovakvi dogadjaji.Najlakše je kriviti video igre a to što možete kupiti pušku kada krenete po hleb i mleko, e tu niko nije kriv

Izvor: IGN

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here