Blizzard postavio rekord po zaradi za 2017. godini

0
710

Blizzard je i dalje kralj po zaradi

Blizzard postavio rekord po zaradi . Activision Blizzard je objavio svoju zaradu za 2017. godinu.Ogromna je. Zapravo, postavili su novi rekord po zaradi.Activision Blizzard postavio novi rekord za prihod koji je zarađivao u više od 7 milijardi dolara u 2017. godini.

Šta je kvantni računar i kako on radi?

Iako je te godine bila ogromna kampanja protiv mikrotransakcija, postoji jedna kompanija koja se definitivno ne protivi tome. Ne, to nije Eletronic Arts, to je Activision Blizzard. Juče je kompanija objavila finansijske rezultate u četvrtom kvartalu i 2017. godine, a prošle godine su rekordno povećali iznos novca.

U finansijskom izveštaju Q4 2017, Blizzard je izjavio da je za celu godinu ostvario prihod od 7,05 milijardi dolara, postavljajući pritom novi rekord. Ukupnih 5,48 milijardi dolara ostvareno je kroz različite digitalne kanale! Prošle godine kompanija je zaradila 6,61 milijardi dolara ukupno. Bobby Kotick, izvršni direktor Activision Blizzard, rekao je o svom uspehu: “Ovo je rekordni kvartal koji je zabeležio rekordnu godinu za Activision Blizzard. Naša zajednica je 2017. godine postigla nove ciljeve , naša kompanija je ostvarila rekordne prihode i novčane tokove, a napravili smo značajan napredak u izgradnji budućih mogućnosti rasta kao što je Overwatch League. Nismo mogli biti više uzbuđeni zbog mogućnosti koje će 2018. godine nastaviti da služimo našim igračima i korisnicima. ”

Blizzard postavio rekord , mikrotransakcije donose novac

Zanimljivo je, uprkos osudi mikrotransakcijama u okviru igara kao što je Star Wars Battlefront II, Activision Blizzard je otkrio da su zaradili preko 4 milijarde dolara od kupovina u igrama. Oko polovine od ovoga je zaradio samo Candy Crush, jer Activision poseduje igru, kao i celu kompaniju Kinga. Mobilni studio je prošle godine zarađivao 2 milijarde dolara od kupovine u igri, što znači da su druge dve milijarde dolara zarađene iz naslova Call of Duty: VVII, Destiny 2 i Overwatch.

Activision-ov Call of Duty:WWII je bio najbolja igra za konzolu 2017 godine na globalnom nivou

Neverovatno je da je jedna mobilna igra koja je inače besplatna za skidanje donela trećinu čistog prihoda ovoj kompaniji. Ovo samo pokazuje koliko su isplative postale mobilne igre. I dalje AAA naslovi donose dosta novca, ali je pitanje dokle će. Veliki studiji se okreću ka mobilnim igrama.

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here