Banke zabranile kriptovalute , evo zašto

0
829
<> on October 23, 2017 in London, England.

Nema kupovine bitkoina kreditnim karticama

Banke zabranile kriptovalute
Banke u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama zabranile su korišćenje kreditnih kartica za kupovinu bitkoina i ostalih kripto valuta, strahujući od njihovih vrednosti jer može korisnike ostaviti novčano nesposobne da otplate svoje dugove.

Iskopano je 80 posto svih bitkoina

Lloids Banking Group, najveći britanski zajmodavac, izjavio je u nedelju da će svojim korisnicima kreditnih kartica zabraniti kupovinu kripto valuta, nakon što su to isto uradili američki bankarski giganti JP Morgan Chase & Co i Citigroup.

Brine i Mastercard

Kompanija Mastercard, druga po veličini mreža za plaćanja ,prošle nedelje je izjavila da korisnici koji kupuju kripto valute sa kreditnim karticama povećavaju transakcije u inostranim transakcijama u četvrtom kvartalu za 1 posto. U to vreme Bitcoin je povećavao vrednost. Dostigao je vrhunac od 19,187 dolara 16. decembra na luksemburskoj platformi za trgovanje Bitstamp. Potom je pala dramatično i u ponedjeljak se smanjila za još 6 posto na 7700 dolara na prema Bitstampu. Što je povećalo gubitke od petka usred brige o globalnom regulatornom propadanju.

Zašto su banke zabranile kupovinu kripto valuta

Portparol Chase banke rekla je da trenutno ne dozvoljava kupovine sa kreditne kartice kripto valuta zbog nestabilnosti i rizika, dok je portparol kompanije Citi potvrdio sličnu zabranu, ali nije dao razlog. Zabrana se odnosi samo na kupovinu sa kreditnom karticom, a korisnici debitnih kartica i dalje mogu kupiti kripto valute jer se ne pozajmljuje novac od banke već koristi korisnikov novac sa računa. “U Lloids Bank, Bank of Scotland, Halifak i MBNA, mi ne prihvatamo transakcije obavljene kreditnom karticom koje uključuju kupovinu kripto valuta”, rekla je portparolka Lloidsa u mejlu, kao odgovor o kupovini tih valuta.

 

Umešala se i Tereza Mej

Britanska premijerka Tereza Mej je rekla da bi Britanija trebala ozbiljno da posmatra digitalne valute kao što je Bitcoin. Samo zbog načina na koji ih mogu koristiti kriminalci i teroristi sa kojima ova ostrvska zemlja ima dosta problema. Eto zašto su banke zabranile kriptovalute

Ostalo je da se vidi kako će se ovo odraziti na vredenost svih kripto valuta. Mada kada su banke krenule na njih ( što je bilo pitanje vremena) mislim da im sledi totalna propast. Drži se bitkoine!!!

Appy-geek

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here