Android 9 kopira iOS u potpunosti , pogledajte zašto

0
819

5 Noviteta u Android 9 sistemu

Android 9 kopira iOS u potpunosti. Android 9 je sada dostupan kao pregled za programere za nekoliko modela Pixel telefona. I za razliku od poslednjeg, postoji gomila fokusa usmerenih na korisnički interfejs pogotovo ako ste obožavaoci onoga što ljudi iz Cupertina rade u proteklih nekoliko meseci. Da, Android P pozajmljuje nekoliko odličnih i jednu nesvakidašnju funkciju iz iOS-a. Evo pet njih.

Android P će nositi naziv Android Pistachio

Android 9 kopira iOS , evo nekih dokaza za ovu tvrdnju

1.Iphone X zarez ili noč

 

Google izgleda da ide u korak sa trendom i sa Androidom P, kompanija olakšava programerima i proizvođačima telefona da prihvate iPhone X dizajn. Ažuriranje omogućava programerima da pregledaju svoje aplikacije različitim oblicima i veličinama kao što su “uski izrez ekrana”, “visoka rezolucija ekrana” i “širok prikaz ekrana”.

Pored toga, Google je redizajnirao statusnu liniju kako bi se prilagodio novom talasu dizajna aplikacija. Za početak, vreme se preselilo u gornji levi ugao a ranije je bilo sa desne strane, a obaveštenja će se grupisati u jednu ikonu čim stignu.

2.Lupa u Androidu 9

Uređivanje teksta je mnogo manje frustrirajuće na Androidu, jer je Google doneo intuitivnu lupu koju je “pozajmio” od iOS-a. Kad god pomerate prstom preko jednog dela teksta, automatski će uvećati deo gde god da je kursor u plivajućem prozoru.

3.Editor za skrinšot

Googleov uredjaj za snimanje ekrana više nije ograničen na sopstvenu aplikaciju. Uz Android P, to je univerzalna funkcija koja funkcioniše preko operativnog sistema i prikazuje se kada dodirnete opciju “Izmeni” nakon snimanja snimka ekrana. Možete da zamenite, označite, prebacite nijanse i čak obeležite sliku. Kada se to uradi, datoteka se čuva na lokalnom skladištu.

4.Ne uznemiravaj

Postavka “Ne uznemiravaj” je prepravljena da bude mnogo komplikovanija. Postoji samo jedan režim za razliku od različitih opcija na Androidu 8. Još uvek možete ručno da je izmenite za dobijanje više kontrole nad vrstama obaveštenja kao što su alarmi, ponovljeni pozivi koje želite da primite.

5.Brza podešavanja u Androidu 9

Iako je funkcionalnost brzih podešavanja u Android P u velikoj meri nepromenjena, izgleda mnogo drugačije nego ranije. Google je prešao na zaobljene pločice sa plavom pozadinom koja na mnogo načina liči na različite elemente kontrolnog centra iOS kao što su WiFi.

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here