Amazon najvrednija kompanija , moguće je

0
989

Amazon bi mogao da postane najvrednija kompanija na svetu ikada

Amazon najvrednija kompanija , moguće je . Zahvaljujući rastućem tržištu akcija i neverovatnom maršu inflacije, analitičari predviđaju da bi 2018 godina mogla biti godina kada će jedna kompanija da vredi 1 bilion ili bilijardu dolara. Apple, koji je najvrednija kompanija u SAD-u, je očigledan kandidat, ali nova analitička beleška ukazuje na to da bi Amazonova kupovina Whole Foods-a i tekući fokus na Amazon Prime mogla biti dovoljna da ova kompanija postane najvrednija ikada.

Amazonova tržišna vrednost trenutno iznosi 737,8 milijardi dolara, a cena akcija je 1,521 dolara u trenutku pisanja. To znači da je trenutno daleko od Apple kompanije, koji sada sada vredi nešto više od 900 milijardi dolara. Ali analitičar GBH Insights Dan Ives smatra da Amazon može da je prestigne, jer je podigao cenu akcije na 1.850 dolara, a ubrzo se očekuje rast.

Amazon najvrednija kompanija , Amazon Prime i Whole foods su dosta doprineli

“Moć Prime članstva koju je izgradio CEO Jeff Bezos & Co. postigao je još veću vrednost akcije”, rekao je Ives u saopštenju koje je izneo na CNBC.

Nakon što je prošle godine kupio Whole Foods, Amazon nije gubio vreme podstičući svoje veliko članstvo u Amazon Primeu da koristi ovaj lanac prehrambenih proizvoda. Prime članovi uživaju u boljim poslovima u Whole Foods-u, a također dobijaju bolje nagrade preko Amazonove Visa kartice. Proizvodi Whole Foods se takođe prodaju putem Amazonove online prodavnice, sa potencijalnim rastom. Ostaje nam da vidimo kako će se sve završiti.

Izvor: Medium

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here