Alibaba kupio Disney licencu , u planu striming servis

0
838

Alibaba ne staje sa ulaganjima

Alibaba kupio Disney licencu . Alibaba i Disney potpisali su veliki ugovor za licenciranje, koji je objavljen u saopštenju za javnost. Ovaj ugovor uključuje distribuciju i streaming na više od 1.000 epizoda animiranih emisija Disney. Kao i mnogih njihovih filmova poput Pirata sa Kariba i animirane klasike poput Mulana.

Alibaba kreće sa prozvodnjom čipova

Alibaba kupio Disney licencu, sve moćniji u video strimingu

Disney video materijal će biti strimovani na Alibabinoj VOD (video on demend-video na zahtev) servisu Youku i na bilo kojoj drugoj platformi koja dobije dozvolu, čime je Alibaba glavni distributer Disney sadržaja za celu Kini. Prema Alibabi, usluga strimovanja dodje na 580 miliona uređaja dnevno, a ovaj ugovor o licenciranju je sličan onome koji već ima sa studijom Warner Bros, Paramount, Fox, NBC Universal i ostali.

Prošlo je nešto manje od dve godine od kada je DisneyLife prestao da radi u Kini. Gadget u obliku glave Mickey-Mouse u osnovi je bio u Google Chromecastu, a uključivao je i TV i filmsku biblioteku, Disney muziku, e-knjige, Disney planiranje putovanja, kao i prodavnicu robe. Ugašen je u decembru 2015. godine kada je sklopljeno partnerstvo između Disney-a i Alibabe

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here