2K Games ulaže u nove igre i projekte

0
900

2K Games ulaže u nove igre i projekte . 2K Games je deo Take-Two Interactive izdavača. Na ovogodišnjem, sajmu E3 2K i nije imao šta da ponudi. Osim, standardnih godišnjih naslova NBA 2K i WWE 2K,  kompanija igračima nije imala šta da ponudi novo. Ne računajući tu dugo najavljivani Borderlands 3. Veliki izdavač u svetu video igara, 2K Games, ne želi da mu se ovo ponovi. Da na sajmu njihov štand bude skoro prazan.

2K games

To nije nešto što izdavač želi da ponovi, a sve počinje sa novom strategijom koju će 2K koristiti u budućnosti. Predsednik kompanije, Dejvid Ismailer najavio je 3 strategije za ovu kompaniju koje treba ostvariti u budućnosti.

Prva strategija pokriva igre. 2K će u budućnosti nastojati da napravi što više igara kako bi proširio svoj portfolio. Ova strategija uključuje naslove koje će se razvijati interno u sklopu kompanije ali i sa eksternim studijima kroz dugoročna partnerstva. Ovo naravno zahteva i već finansijska ulaganja što će 2K naravno ispuniti. Ta strategija će se manifestovati na nekoliko načina, od kojih većina uključuje proširenje postojećih studija i ulaganje više vremena i novca u postojeće projekte. Od franšize WWE 2K se očekuje da bude približno dobra kao i veoma popularni NBA 2K.

Druga strategija je da će se videti veći projekti iz studija poput Firaxisa. Taj studio je inače prevashodno poznat po naslovima Civilizacija i XCOM. Iako će Fireaxis nastaviti da radi na naslovima XCOM i Civilizacija,paralelno će raditi na novim naslovima. Što se tiče eksternih studija, Ismailer je rekao da 2K traži manje studije koje ozbiljno žele da rade na AAA naslovima. 

Što se tiče eksternih studija, Ismailer je rekao da 2K traži manje ekipe koje žele da postanu velike u prostoru AAA naslova. Naravno, tu se misli na velike nezavisne studije kakav je Gearbox.

“Neki nezavisni studiji su imali dosta uspeha, ali nakon toga oni nisu spremni da naprave veći iskorak. Nikoga nećemo da teramo da radi ono što ne želi. Ti studiji moraju sami da naprave korak dalje “, rekao je Ismailer.

“Mogućnost stvaranja najkvalitetnijeg sadržaja mora da dodje iz razvojnog studija. Ako su zainteresovani da rastu a nemaju za to priliku i pritom žele da rade sa nama, bićemo srećni da im to pružimo. “

Treći deo strategije 2K podrazumeva mnogo veće angažovanje ka live igrama i servisima za video igre. Ja to zamišljam kao veliki zabavni park”, objašnjava Ismailer.

“Uporediću svet video igara za zabavnim parkom. Kada odete u zabavni park, što veći sadržaj imaju to ćete se duže zadržati u njima. Ponekad zabavni park ima i neke noćne sadržaje. To znači da ćete ostati u njemu duže. Ponekad ubace i neki novi rolerkoster, što znači da ću ponovo doći da ga isprobam. Mi pravimo igre na tom principu. Potrebni su stalno neki novi sadržaji kako biste stvorili angažovanje kod igrača “

Imajući to na umu, Ismailer je svestan da je širenje portfelja isto toliko bitno, dodajući da je ulaganje u više igara i sveže ideje neophodno za rast celokuopne publike kompanije.

Izvor: vg247

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here