Xiaomi ulazi na Američko tržište

0
974

Xiaomi ulazi na Američko tržište . Xiaomi, jedan od najvećih svetskih proizvođača pametnih telefona, planira da udje na tržište Amerike sledeće godine. Kineski proizvođač nedavno se proširio na zapadnu Evropu, a pazljivo fokusira i američko tržište. Wall Street Journal izveštava da bi Xiaomi mogao da donese svoje pametne telefone u Ameriku već krajem ove godine. “Mi smo uvek razmišljali o ulasku na američko tržište,” kaže predsednik kompanije Lei Jun. “Planiramo da započnemo ulazak na tržište do kraja 2018. godine ili do početka 2019. godine”

Xiaomi već prodaje više proizvoda u SAD-u, uključujući i Android TV set-top box, Mi TV, u Walmart radnjama širom zemlje. Xiaomi je takođe započeo prodaju dva modela slušalica, power benk eksternih baterija, fotoaparata od 360 stepeni i još ponešto.

Xiaomi ulazi na Američko tržište ali ipak postoji strah

Uspeh Xiaomi kompanije u Americi će zavisiti od mobilnih operatera. ZTE, još jedan kineski proizvođač pametnih telefona, sarađuje sa američkim mobilnim operaterima i kao rezultat ima zdravo tržište. Xiaomi će takođe morati da razmišlja o potencijalnim problema zbog američkih obaveštajnih agencija. Rukovodioci FBI, CIA i NSA su nedavno upozorili da američki građani ne bi trebalo da koriste proizvode i usluge koje su napravili kineski tehnološki giganti Huawei i ZTE. Američkim službenicima je zabranjeno da koriste Huawei telefone.

Huawei je planirao da predstavi svoj novi Mate 10 Pro u SAD-u preko AT & T, ali je mobilni operater otkazao ugovor neposredno pre zakazanog izlaska. Izveštaji ukazuju na to da je politički pritisak uticao na to da se ugovor poništi i ospori. Glavni izvršni direktor Huawei komapnije, Richard Yu je demonstrativno napustio binu tokom svog CES-a kako bi kritikovao američke operatere. Xiaomi će biti zainteresovan da izbegne sličan scenario, što bi moglo biti razlog zašto kineska tehnološka kompanija polako pristupa američkom tržištu. Obzirom da znam kvalitet Xiaomi telefona mogu da kažem da mogu da pomrse konce apsoluno svima. Sa srećom kineski prijatelju…

Izvor:http://www.theverge.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here