Xiaomi Redmi 5A – Odlično a povoljno

0
884

Još jedan dobar potez kompanije Xiaomi

Xiaomi Redmi 5A – Odlično a povoljno.Xiaomi je nesporan lider budžetskog segmenta mobilnih telefona.Kompanija nudi telefone bogatih karakteristika po povoljnim cenama, koje nijedan drugi konkurent nije mogao ili neće da ponudi.Najbolji je kada je u pitanju odnos cena – kvalitet.Xiaomi Redmi 4A je je izašao u 2017. godini sa svojom jakom baterijom i odličnim kvalitetom izrade. Međutim, njegov naslednik, Redmi 5A, je drugačiji telefon: kapacitet baterije je smanjen, ali je to kompenzovano boljom kamerom. Da li će Xiaomi Redmi 5A biti u mogućnosti da održi standard koji je postavio njegov prethodnik? Hajde da saznamo.

Dizajn, kvalitet izrade i displej

Kao što je ranije rečeno, Redmi 4A je postavio zlatni standard za kvalitet i izradu u kategoriji budžet telefona. Sada je njegov naslednik nastavio sa novim vizuelno privlačnim spoljašnjim izgledom. Osećaj koji ćete dobiti kada telefon držite u ruci je da je u pitanju telefon premijum klase.Međutim, postoji jedna manja mana kod Redmi 5A , a to je da ima zvučnik sa zadnje strane na dnu i kada se pusti muzika na telefonu postavljenom ravno na leđima, zvuk se prigušuje. Nadamo se da će ovo biti ispravljeno u sledećim telefonima te serije .Što se ekrana tiče, Redmi 5A ima ekran od 5.0 inča HD (1280×720) sa gustošću prikaza od 194 ppi (piksela po inču) i nudi pristojno gledanje video snimaka visoke rezolucije. Vidljivost ekrana je prilično dobra kada se telefon koristi po suncu.

Xiaomi Redmi 5A Specifikacije

Ovde smo bili malo razočarani, s obzirom na činjenicu da Xiaomi nije koristio nadograđeni Snapdragon 435 serijski procesor, već je ubacio  1.4GHz Qualcomm Snapdragon 425 quad-core procesor, 2GB RAM-a i 16GB memorije za skladištenje , baš isto kao i model Redmi 4A.Pored uobičajnih funkcija Nougat sistema, Xiaomi MIUI9 nudi personalizovane opcije koje uključuju univerzalnu pretragu , Smart pomoć (da pronađete sve iz aplikacija do informacija) i samo dva koraka za sve korisne informacije. Samo je potrebno da kopiraje i nalepite ključnu reč i dobijete informacije o toj temi.

Opportunity rover proveo 5000 dana na Marsu

Novi MIUI 9 takođe dolazi sa aplikacijom New gallery koja ima alatke za uređivanje slika, filtere i foto kolaže; odvojena aplikacija za skladištenje Mi Drop(Xiaomijeva verzija clouda); Režim ne uznemiravaj; App vault da biste zaštitili sve najčešće korišćene aplikacije u jednom folderu; split screen (kompatibilan samo sa pojedinim odabranim aplikacijama); nove opcije vidžeta; nove opcije za uređivanje na početnom ekranu i još dosta toga.

MIUI 9 na Redmi 5A radi glatko bez ikakvog laga i kočenja, koristeći dinamičku raspodelu resursa zasnovanu na prioritetnim nivoima aplikacija. Ovo takođe pomaže da se aplikacije učitavaju brže nego ranije.

Kamera

Ovaj Xiaomi poseduje glavnu kameru (zadnju) od 13MP sa f / 2.2 otvorom blende, PDAF (Phase Detection Auto Focus) i podrškom za LED blic. Na prednjoj strani, Redmi 5A ima 5MP kameru sa f / 2,0 blendom i aplikacije Pro i Smart Beautify.Testiran je u različitim uslovima osvetljenja  i dobro se pokazao mada u noćnim uslovima i nije prosao bas sjajno. Mada za njegovu cenu kamera je odlična.Veoma je impresivan kvalitetom makro snimaka.
Što se tiče prednje kamere, kvalitet slike za sebe je dovoljno dobar za telefon u tom cenovnom rangu

Baterija

Iako Redmi 5A dolazi sa baterijom od 3.000mAh što je za  120mAh manje od baterije na Redmi 4A baterija izdrzi duže na 5A a sve zahvaljujući MIUI 9 koji je odradio dobar posao optimizacije.

Xiaomi Redmi 5A – Odlično a povoljno

I na kraju,ako kupite ovaj telefon sigurno se nećete pokajati.Odlična kupovina.Xiaomi Redmi 5A – Odlično a povoljno

Izvor:Xiaomi

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here