Surface Phone će pokretati Windows aplikacije

0
782

Microsoft najavljuje novi mobilni telefon

Surface Phone će pokretati Windows aplikacije . Microsoft je već odavno potvrdio da radi na Surface Phone-u, ali najnovije glasine iz te kompanije treba da obraduju većinu korisnika mobilne telefonije bez obzira da li koristite iPhone ili Android telefone.

Surface olovka će zameniti kompjuterski miš

Postoji velika verovatnoća da će ovaj novi telefon imati mogućnost pokretanje aplikacija za desktop računare, što bi dovelo do toga da Microsoft pretvori svoj Surface Phone u veoma ozbiljan i koristan uredjaj.Ovaj potez bi mogao da ozbiljno uzdrma konkurente bez obzira koji sistem koriste.

Surface Phone i PC igre kao dobitna kombinacija

Pokretanje operativnog sistema Windows 10 na mobilnom telefonu donelo bi i mogućnost pokretanja PC igara, ali će verovatno biti nekih ograničenja, barem u samom početku.

Microsoft navodno radi na dva sloja aplikacija za Surface, koji se zovu RAIL i VAIL. RAIL je sloj udaljenih aplikacija, dok je VAIL sloj virtuelizovanog interfejsa aplikacije.

RAIL bi omogućio navodnom Surface-u da pokreće stare Win32 aplikacije, dok VAIL pokreće Win32 aplikacije preko virtuelnog servera.

Očekivanja su da bih Qualcomm bio u Surface Phone sa novim Snapdragon 850 procesorom. Qualcomm sprema i prvi svetski potrošački 5G modem. Surface Pro + 5G + native Windows 10 apps bi bila dobitna kombinacija za Microsoft a i za Qualcomm.

Izvor: WindowsCentral

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here