Samsung S9 se loše prodaje , postoji razlog za to

0
917

Loša prodaja za Samsung s9 i iPhone X

Samsung S9 se loše prodaje. Nešto loše se dešava sa prodajom pametnih telefona. I to postaje veliki problem za Samsung i Apple. Samsung je prodao 707.000 Galaxy S9 i Galaxy S9 + u martu i aprilu, ukupno, izveštava korejski Investitor, navodeći podatke dobijene od tri najveća telekomunikaciona partnera u državi. Prema izveštaju, to je najlošija prodaja za Samsung Galaxy S seriju tokom prva dva meseca od predstavljanja.

Da bi ste shvatili to u brojevima, tokom istog perioda 2017. godine, Galaki S8 linija je u prvih dva meseca dostupnosti ostvarila gotovo milion prodatih jedinica. Što je još gore, prodaja iz meseca u mesec opada: prodajni partneri kompanije Samsung prodali su 476.000 Galaxy S9 u martu i 231.000 u aprilu.

Samsung S9 se loše prodaje, Iphone X još gore

Ovo je novi izveštaj koji pokazuje da je prodaja Samsung S9 izuzetno loša. Zapravo, pojedini analitičari su predložili kompaniji Samsung da što pre predstavi Samsung Note 9 da bi zadržao mušterije. Takođe postoje izveštaji da Apple ima smanjenu potražnju za model iPhone X. Pored izveštaja o lošoj prodaji kompanije Samsung, Investitor je rekao da je Apple prodao 475.000 jedinica u Koreji tokom četiri meseca u toj zemlji. Još jednom, to je najniža prodaja za najnoviji iPhone u Koreji.

Motorola prodala 70 miliona telefona iz G serije

Kao i Galaxy S9, i Iphone X ima prodaju u opadanju. Apple je, kako se izveštava, prodao samo 70.000 iPhone X jedinica u februaru, u odnosu na samo 103.000 u januaru.

Vest postaje sve više zabrinjavajuća kada se uzme u obzir da se Apple i Samsung većinom bore jedan protiv drugog u prodaji. Gledajući dalje, Apple i Samsung se nadaju da će prodaja da krene bolje. Ali izvor iz mobilnih operatera tvrdi da je potrošačima dosta skupih telefona koji ne donose ništa novo. I moguće je da će se Apple i Samsung suočavati sa problemima i dalje.

Ja lično ne vidim svetlu budućnost za ove kompanije ako nastave sa ovim cenama. Sve je više proizvodjača koji daju odlične modele za dosta manje novca. Inače imam Motorolu g5s koja je fenomenalna u odnosu na cena-kvalitet.

Izvor: FoxNews

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here