Samsung S9 najbolji telefon današnjice

0
1281

Samsung S9 nešto najbolje iz komapnije Samsung

Samsung S9 najbolji telefon današnjice.Samsungovi vodeći pametni telefoni, Galaxy S i Galaxy Note serija, igraju ključnu ulogu u sposobnosti kompanije da dominira globalnim tržištima.Prošlogodišnji Galaxy S8, Galaxy S8 + i Galaxy Note 8 pomogli su Samsungu da zauzme veliki deo globalnog tržišta u 2017. godini, ostavljajući Apple iza sebe, a kompanija se nada da će postići još bolje rezultate sa novim modelima u 2018. godine.Kompanija je takođe učinila hrabar potez povećavajući razlike između dva modela, tako da za kupce nije samo slučaj odabira veličine displeja i kapaciteta baterije koji Vam više odgovara.Veliko pitanje je koliko su novi Galaxy S9 i Galaxy S9 + bolji od njihovih prethodnika?

Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9+ dizajn i kvalitet izrade

Počeli smo sa dizajnom, koji je dobio nekoliko manjih poboljšanja, ali je i dalje veoma sličan prošlogodišnjim modelima u većini slučajeva.Ovo nije loša stvar, s obzirom da smo voleli dizajn Galaxy S8 serije.Dobijate istu kombinaciju stakla i metala.Samsung S9 je definitivno lakši za upotrebu zbog manjeg otiska i manje težine, ali oba telefona imaju istu debljinu od 8,5 mm.Izložene strane aluminijuma nude dovoljnu površinu kako bi lakše koristili telefon prilikom podizanja ili kada imate poziva, ali njegov prednji i zadnji deo može biti klizav.Samsung S9+, zbog svoje veličine donosi malo teže upravljanje jednom rukom.Takođe, zahvaljujući dispjelu koji pokriva skoro celu prednju stranu dolazi do slučajnog dodirivanja na ekran i aktiviranje aplikacija.

Staklo na zadnjoj strani Vam omogućava bežično plaćanje pomoć telefona i vršite beskontaktne isplate putem Samsung Pay usluge.Međutim, to je veliki magnet za otiske prstiju.Nije potrebno mnogo korišćenja da dobije mnogo mrlja na leđima.Ekran je malo fleksibilniji.Oba telefona imaju iste veličine i rezolucije ekrana kao i prethodni modeli ove serije.Dobićete 5.8-inčni ekran na Galaxy S9 i 6.2-inčni ekran na modelu Galaxy S9+.Obe su Super AMOLED paneli s razmerom 18,5: 9 i rezolucijom od 1440×2960 (Quad HD +).

Iz nekog razloga, Samsung nastavlja da šalje svoje vodeće modele sa postavkom na niže rezolucije, ali to se može promeniti u podešavanjima.Pronašli smo podrazumevani nivo zasićenja boje, ali je ovo opadanje na osnovni profil boja osetio mnogo bolje.Oba displeja takođe podržavaju HDR, o čemu ćemo kasnije pričati.

Bixby i na Samsung S9 modelu

Fizički tasteri imaju dobre povratne informacije i lako se dolazi do njih na Galaxy S9, ali malo teže na Galaxy S9+.Ovo je i normalan slučaj s obzirom na njegovu veličinu da je teže doći do dugmeta za pojačavanje zvuka.Odvojeno dugme Bixby je još uvek prisutno i ne može se opet predefinisati kako bi obavio bilo koju drugu funkciju.Kada jednom pritisnete, ovo dugme vas vodi do Bixbijevog početnog ekrana, koji nudi informacije o mapama o mestima oko vas , vesti (koje pokreće Flipboard), a čak i ažuriranja instaliranih aplikacija kao što su Tviter, Uber itd.

Držeći dugme Bixby omogućava vam da koristite glasovne komande.Na primer, možete ga zamoliti da pošalje poruku nekome pomoću WhatsApp-a, nakon čega sledi stvarna poruka. U praksi smo otkrili da Bixby dobro funkcionisao sve dok smo pravilno izgovarali naše komande.Samsung nudi listu predloženih glasovnih komandi za neke popularne aplikacije. Bixby ima još više funkcija.

Zadovoljni smo što vidimo da Samsung još uvek nije izbacio džek za slušalice od 3,5 mm, a tu je i USB Tipe-C port i zvučnik na dnu.Postoji dvostruka Nano-SIM kaseta na vrhu, sa rezervacijom za microSD karticu za proširenje skladištenja (do 400GB).Oba telefona takođe imaju RGB LED obaveštenja.

Samsung je promenio pozadinu ovih telefona u poređenju sa Galaxy S8 serijom i to na bolje.Senzori otiska prsta su sada mnogo pristupačniji i stvarno su korisni, u poređenju sa njihovim neprijatnim postavljanjem na Galaxy S8 modele.Takođe ih je lako razlikovati od modula kamere dodirom, zahvaljujući istaknutim delovima oko njih.Sa Galaxy S9+ dobijate drugu kameru sa telefoto objektivom, koji se nalazi odmah ispod primarne kamere.Kamere na oba telefona su zanemarljive u debljini, a telefoni se ne podižu kada se stavljaju na ravnu površinu.

Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9+ imaju veoma dobar kvalitet izrade i izgledaju kao premijum telefoni kao što biste očekivali od vodećeg smart telefona u 2018. godini.Samsung nam je predstavio sledeće boje,Lilac Purple i Midnight Black verzije, a tu je i Coral Blue opcija i naravno verzija Titanium Grey. U svakoj kutiji dobijate AKG-podešene slušalice, adapter za napajanje sa brzom podrškom za punjenje, tip-C kabl, alat za izvlačenje SIM-a, silikonsku torbicu i USB tip-C za tip-A adapter za migraciju podataka sa starog telefona.

Samsung S9 i S9+ specifikacije, softver i funkcije

Svaki novi talas flagships donosi osvežene specifikacije, a 2018. godine Samsung koristi sledeće, Qualcomm Snapdragon 845 ili svoju Exinos 9810 SoC u različitim zemljama.Ovaj čip sadrži klaster od četiri prilagođena jezgra CPU-a i niže klase četiri Cortek-A55 jezgara. Ima novi Mali-G72 GPU, što obećava do 20 posto bolje performanse od onoga iz svog prethodnika.Sada, verovatno mislite, da li je ovo bolji od Qualcomm čipa?Teško je reći bez testiranja obe verzije, ali na papiru obe obećavaju slične karakteristike i sposobnosti.Oba su izgrađena na Samsungovom drugom 10nm FinFET procesu, oba imaju osam jezgara, a oba podržavaju 4K displeje.Dobijate Gigabit LTE modeme i poboljšavate efikasnost u aplikacijama sa povećanom stvarnošću sa bilo kojim čipom.

Samsung je takođe doneo odlučnu odluku kada je u pitanju količina RAM-a koju koristile ova dva uređaja.Samsung S9 dolazi 4GB RAM-a dok Samsung S9+ dolazi sa 6GB RAM-a.U stvari, dobili smo nešto veće rezultate u nekim testovima na Galaki S9 nego S9+. Količina skladišnog prostora je ista za oba modela, počev od 64GB, mada možete odabrati 256GB varijante , naravno po dosta višim cenama.

Ostale specifikacije koje su zajedničke za oba telefona uključuju dual-band Wi-Fi 802.11ac sa MU-MIMO antenama,Bluetooth 5, NFC, USB-OTG, GPS, 4G VoLTE i komplet senzora koji uključuju barometar, Hall-senzor , i senzor pritiska pored uobičajenih .Oba telefona su otporna na prašinu i vodu sa sertifikatom IP68, što im omogućava da prežive potopljenji do 1,5m vode do 30 minuta.

Samsung kasni sa ažuriranjem softvera

Oba telefona dolaze sa Samsung Experience 9, baziranim na Android Oreo 8.0.Oba telefona takođe pokazuju da su primili nedavne sigurnosne zakrpe.Ovo nije najnovija verzija Androida (8.1), ali je i dalje dobar znak, jer jedna stvar na koju Samsung treba da poboljša je pravovremenost njegovih Android nadogradnji.

Samsung S8 i S8+ su tek nedavno počeli da dobijaju Oreo update, samo da bi se zaustavili problema sa softverom.Galaxy Note 8, koji je Samsungova top ponuda , tek treba da primi Oreo, što je ogromno iznenađenje.Za razliku od toga, Sony je početkom oktobra prošle godine počeo da izdaje Oreo ispravke za svoje premium ponude, dok je HTC uradio isto za U11 mesec dana kasnije.Srećom, za oba nova telefona je rečeno da imaju podršku za Project Treble (Googleovo rešenje za prekid novog uskog grla koji su stvorili OEM-ovi). Android P je odmah iza ugla i Samsung jednostavno nema izgovor da zaostaje za Googleovim ciklusom ažuriranja.

Postoji mnogo toga u smislu karakteristika i prečica, a većina njih će odmah biti upoznata sa svima koji su koristili Samsungove generacije pametnih telefona prethodne generacije. Broj opcija prilagođavanja može biti ogroman za korisnike koji prvi put koriste, ali za one koji vole da podešavaju svoje telefone i postavljaju prečice za svaku malu stvar, Samsung Experience je prava stvar za Vas.

Možete da prilagodite telefon pozadinama, ikonama i temama iz namenske online prodavnice; kreirajte iskačuće prozore za određene aplikacije koje se mogu promeniti ili minimizirati u plutajuće balone za lakši pristup; koristite pokret kako biste pokrenuli režime u jednoj ruci ili snimili snimak ekrana; podesite prilagođenu poruku i kontakt za SOS mod; i koristite senzor otisaka prstiju da povučete obaveštenja.Prikaz Always On takođe ima tonu opcija prilagođavanja, kao što su različiti stilovi sata.Kao i kod prethodnih modela, postoje interaktivni vidzeti za muzičke kontrole, današnji raspored i sledeći alarm.

Za novu Samsung S9 seriju, Samsung je dodao sigurnosnu funkciju pod nazivom Intelligent Scan, koja u suštini kombinuje prepoznavanje irisa i skeniranje lica kada otključavate  telefon.Međutim, ovaj režim ne zadovoljava svoje ime i može biti dosadan.Za početak, telefon se neće otključati ako imate naočare za sunce, a nažalost, nema pokreta za podizanje, što znači da morate pritisnuti dugme za napajanje ili virtualni taster za početni ekran kako biste probudili ekran.

Bilo je momenata u toku našeg testiranja kada je radila brzo, ali češće nije.Iako Samsung kaže da se u ovom režimu koriste i iris i biometrija lica, za rad ne trebaju podaci oba skeniranja.U nekim slučajevima, telefon se otključao čak i kada su naše oči zatvorene, što ukazuje na to da se vraća samo na prepoznavanje lica kada se irisi korisnika ne skeniraju.To nas ostavlja sa nekim sumnjama u njegovu korisnost u poređenju sa samo prepoznavanjem lica.

Sa druge strane, skeneri irisa su obično bili brži i radili čak i u potpunom mraku. Međutim, ako ste u pokretnom vozilu ili se šetate, teško je ovo učiniti kako vaše oči moraju biti usklađene sa senzorom.Otključavanje lica je lakše koristiti, ali je potencijalno manje sigurno i uopšte ne funkcioniše pri slabom osvetljenju.Na kraju, jednostavno smo ranije koristili senzor otiska prsta više nego bilo koji od drugih biometrijskih režima, jer je to najpouzdaniji.

Samsung u oblaku

Samsung ima sopstvenu uslugu u oblaku i pruža vam 15GB memorije za pravljenje rezervnih kopija svojih fotografija i video zapisa, Samsung Notes, kontakata, stavki kalendara, podsetnika i postavki tastature.Samsung Pass vam omogućava da koristite svoje biometrije da biste se prijavili na veb lokacije, ali to funkcioniše samo u Samsungovom pretraživaču Samsung Pay je podržan i dobro funkcioniše.Aplikacija Device Maintenance vam omogućava da proverite korišćenje baterije i prebacite se između režima igre, zabave i visoke performanse, od kojih svaka može prilagoditi osvetljenost i rezoluciju ekrana.Game Launcher dobija novi novi interfejs i pomaže u grupisanju svih instaliranih igara na jednom mestu. U okviru igre možete ga koristiti za potiskivanje upozorenja, sprečavanje slučajnih dodira na ivice ekrana, snimanje ekrana i pokretanje snimaka ekrana.

Kada prvi put podesite telefon, Samsung vam omogućava da izaberete koje od svojih aplikacija želite instalirati, a vi možete preskočiti većinu njih ako ste zadovoljni korišćenjem Google-ove verzije, recimo, muzičkog plejera ili veb pregledača.U svakom slučaju, Microsoftove aplikacije su unapred instalirane, a možete ih onesposobiti ako želite, ali ih ne možete deinstalirati.U aplikaciji Galaxy App uvek možete da nabavite više Samsung aplikacija.Posljednje, ali ne i najmanje važno, Edge Panels vam omogućavaju brzo pristup vašim omiljenim kontaktima, aplikacijama, podsetnicima itd.A takođe možete preuzeti i više panela. Možete ih podići uz brzo prevlačenje prema unutra sa leve ivice ekrana, podrazumevano.

Samsung S9 i Samsung S9+ performanse, kamera i trajanje baterije

Samsung S9 i S9+ koristili smo kao naš osnovni telefon nekoliko dana i ne čudi što je manji Galaxy S9 definitivno prijatniji za korišćenje. Lakši je, zauzima manje prostora u džepu i mnogo je pogodniji za upotrebu jednom rukom. Pored toga, dobijate isti ekran visoke rezolucije kao i kod većeg brata , tako da vam stvarno ne nedostaje mnogo. Samsung S9+ očigledno ima mnogo više slobodne memorije u bilo kojoj tački, u poređenju sa Samsungom S9, ali rekavši to, zaista nismo primetili mnogo razlike u stvarnom performansu između njih.

Samsung S9 se zagreva kod dužeg korišćenja

Obojica jednako dobro postupaju sa multitaskingom i jakim igrama. Možda kada imate više aplikacija i podataka, dodatni RAM u Samsungu  S9+ bi mogao da mu donese prednost, ali to je nešto što ćemo s vremena na vreme saznati. Igre se odlično pokreću i bićete srećni što znate da ne zagrevaju previše telefona. S druge strane, uočili smo da su oba telefona u određenom trenutku prilično topli tokom našeg perioda pregleda. Nismo sigurni da li je to osobina novog Exinos SoCs-a, ali smo otkrili da će se leđa, strane i gornji deo displeja ponekad biti prilično topli. Ovo se dešava kada koristite GPS u aplikacijama kao što su Uber ili Google mape, kada preuzimate bilo šta iz Play Store-a, i kada smo više puta za redom koristili biometrijske funkcije za potvrdu identiteta.

Samsung tastatura je postala bolja, ali, prema našem mišljenju, i dalje nema zamene za Gboard, koji je takođe unapred instaliran. Kuckanje poruka je nešto bolje na Samsungu S9+ zbog većeg ekrana.

Ako koristite dve SIM kartice, možete omogućiti funkciju pod nazivom Smart Dual SIM, koja vam omogućava da istovremeno aktivno koristite obe. To znači da ako ste u toku poziva, dolazni poziv na drugoj SIM kartici automatski se prosleđuje na trenutno aktivnu SIM karticu, nakon čega se možete spojiti u konferencijski poziv ili zameniti između dva pozivaoca. Testirali smo ovo i dobro je radio. Kvalitet poziva je veoma dobar, a zvučnici prilično glasni, tako da razgovaranje čak i u područjima sa puno ambijentalne buke nije problem.

Telefoni kompanije Samsung često su bili odlični u reprodukciji medija, a sa novom S9 serijom stvari postaju pomalo bolje jer oba telefona imaju stereo zvučnike koji su podesili AKG. Glavni zvučnik je na dnu , dok je drugi zvučnik u stvari slušalica, koja se takođe koristi pri reprodukciji medijskih datoteka. Nije tako glasno, a zvučnik sa donje strane je očigledniji. Međutim, i dalje je bolje nego imati mono zvuk sa samo jedne strane telefona.U aplikaciji Podešavanja se nalazi prekidač za Dolby Atmos, koji povećava frekvencije visokog i srednjeg raspona, tako da su vokalni zvučnici jasniji. Samsung tvrdi da 3D iskustvo sa surround zvukom ima Galaki S9 duo, ali u našem testiranju nismo pronašli efekat surround zvuka. Uključene slušalice su takođe podešene od strane AKG-a, baš kao i sa prethodnom generacijom, a one nude uravnoteženi zvuk sa dobrim pasivnim poništavanjem buke.

Samsung S9 kamera

Ekran podržava HDR, a kompatibilni sadržaj izgleda dobro. HDR YouTube video zapisi automatski povećavaju nivo osvetljenosti ekrana do kraja. Ako imate HDR video snimke, Samsung aplikacija za video zapise ih dobro obrađuje.

Pored Bixby-ovih glasovnih komandi, tu je i funkcija vizuelne pretrage koja se zove Bixby Vision. Ovo funkcioniše dobro za neke zadatke. Možete ga pristupiti kroz aplikaciju Galerija, a ona vam može pružiti informacije o fotografiji koju gledate. Na primer, za sliku pice, možete se pomicati na dugme “Hrana”, a Bixby će pokušati prepoznati vrstu hrane, proceniti broj kalorija po porudžbini i omogućiti vam da pogledate slične recepte na Pinterest ili video snimcima na YouTube-u. Takođe možete poslati informacije o ishrani aplikaciji Samsung Heath kako biste mogli da pratite vašu ishranu. Ovo očigledno ne može otkriti tačan broj kalorija zasnovan na samoj slici, zato uzmite ove informacije kao grubo uputstvo. Prepoznavanje slike dobro funkcioniše, a mi smo imali dobar uspeh kada smo ga testirali. Bixby Vision takođe može prepoznati tekst u slikama, koji se mogu izvoziti u tekstualnu datoteku ili prevediti na drugi jezik koristeći Google Translate.

Možete koristiti i Bixby u aplikaciji za kameru, gde vam daje informacije u realnom vremenu o objektima ili scenama u pretrazi. Prevod teksta u realnom vremenu dobro funkcioniše, a aplikacija preimenuje prevedeni tekst preko teksta prikazanog kroz pretragu. Ponekad, potrebno je nekoliko pokušaja da prevod bude ispravan.

Glavna karakteristika primarne kamere na svakom telefonu je njegov novi senzor i fizički varijabilna otvora, koja je prva za bilo koji pametni telefon. Glavna kamera na oba telefona ima senzor od 1/2.55 inča, senzor od 12 megapiksela sa veličinom piksela od 1,4 mikrona, automatskim fokusom sa dva piksla i 77 stepeni vidnog polja. Sada imate mogućnost da promenite otvor blende od f/2,4 do f/1,5. Ovo nije simulirano u softveru, a zapravo možete videti otvor blende i zatvaranje. Ne možete odabrati vrednosti između f/1.5 i f/2.4 jer još uvek nismo dostigli taj nivo inženjeringa.

Pa zašto bi vam trebao varijabilni otvor, i gde bi bilo korisno koristiti ga? Prva i najočiglednija prednost posedovanja šireg otvora blende (f/1.5) je da dopustite da više sijalica pogodi senzor, što vam omogućava da snimite svetlije slike sa manje buke, jer brzina zatvarača i ISO ne moraju mnogo da kompenzuju. Kada smo testirali oba telefona, pejzaži snimljeni u slabom svetlu su imali malo buke, a u nekim snimcima smo uspeli da prikupimo dobre detalje u objektima čak i na velikim razdaljinama. Dinamički opseg je takođe očuvan, a optička stabilizacija slike pomaže u snimanju bez zamućenja. Zakasnjenje zatvarača je minimalno i način ekspozicije može vam pomoći da dobijete korisne fotografije čak i kada snimate iz pokretnog vozila pri slabom osvetljenju.

Druga prednost promene otvora blende je da možete da kontrolišete dubinu polja ili zamućenje pozadine u snimanju blizu.Ovo je naročito korisno tokom dana. U automatskom režimu, senzor uglavnom izbacuje (f/2,4) otvor blende prilikom snimanja na otvorenom tokom dana, jer senzor dobija adekvatno svetlo. Glavni senzori u oba telefona mogu raditi čuda pod dobrim osvetljenjem. Ton boje je malo na toploj strani, što je obično bilo slučaj sa svim Samsungovim top modelima u skorašnjoj prošlosti. Nivo zasićenja može biti malo agresivan s vremena na vreme, posebno kada snimate cveće ili nešto sjajnim bojama. Pejzaži pokazuju dobre detalje, a Auto HDR ima dobar posao u pravljenju ekspozicije, čak i pod oštrim sunčevim svetlima.

U režimu Pro možete ručno da se prebacujete između dva otvora, kao i podešavanja kao što su brzina zatvarača (10-1 / 24,000), merenje svetlosti, oblast autofokusa, balans bele boje, ton boje i ekspozicija. Možete omogućiti RAW mod, koji štedi JPEG i RAW datoteke. Iako je sjajno što imamo mogućnost preklapanja otvora, često smo se osećali da to ostavljamo prema softveru kamere. Možete se igrati sa njim ako želite više umetničke slobode, ali mislimo da će većina korisnika biti zadovoljna rezultatima koje telefon isporučuje.

ThinkPad X1 Yoga odličan potez Lenova

Snimanje video zapisa od 240fps može se sada snimiti na 1080p, a ne na 720p, što predstavlja dobar skok u kvalitetu. Međutim, glavna atrakcija je potpuno novi super spori režim koji može snimati kratke eksplozije video na 960fps. Ovo je slično onome što je Sony prošle godine uradio sa Xperia XZ Premium telefonu, koji je koristio složeni senzor slike kako bi snimio 0.2 sekunde snimaka i proširio to na šest sekundi, što vam je dalo efekat slow motiona. Rezolucija za video zapise od 960fps je samo 720p i možete odabrati da imate bilo koji snimak usporenog snimanja ili da snimite više eksplozija (do 20 u jednoj datoteci) prilikom snimanja.

Sada kada je u mogućnosti da dobije savršene 0.2 sekunde snimaka nije lak način, zbog čega je Samsung zamišljeno implementirao Auto režim. Ovde, na ekranu dobijate mali kvadratni marker, koji možete da promenite veličinu i pomerite se unutar okvira gde će se akcija dogoditi. Posle snimanja zapisa, bilo koji pokret koji je otkriven unutar markera automatski pokreće burst. Potrebno je nekoliko sekundi da aplikacija za kameru obrađuje i sačuva ove podatke pre nego što je spremna za snimanje ponovo. Detekcija pokreta dobro funkcioniše i definitivno je mnogo bolja nego što se bori za postizanje tog nivoa preciznosti.

Aplikacija za kameru je mnogo lakša za korišćenje nego ranije. Sada možete preuređivati red ikona režima i prelaziti između njih jednostavno prebacivanjem . Našli smo da ne možete koristiti glasovne komande za snimanje slike ako niste obučili Bikbi da se probudite koristeći svoj glas. Prečica za pokretanje kamere dvostrukim pritiskom na dugme za napajanje uklonjena je do dolaska novog ažuriranja, najverovatnije zbog SOS funkcije koja je sada obavezna ovde, ali ova prečica je prisutna u evropskom firmvare-u mogli su da procene.

Jedna od najvažnijih karakteristika koju je Samsung predstavio s Galaki S9 serijom je AR emotikoni. Ako mislite da ovo zvuči sasvim slično Appleovoj Animojis-u, onda ste definitivno u pravu. Dostupne i za zadnje i prednje kamere, AR Emojis su animirani avatari koji su kreirani i personalizovani korišćenjem fotografija vašeg lica. Ovi se mogu poslati ljudima kao video datoteke. Takođe možete kreirati paket nalepnica (animirani GIF-ovi) iz vašeg avatara, koji se direktno može pristupiti unutar Samsung tastature u aplikacijama za razmenu poruka.

Samsung s9 je odlična kupovina

Dolazeći na telefoto objektiv na S9+, ovo je ista jedinica koja se koristi na Samsung Note 8 modelu. To je senzor od 12 megapiksela sa otvorom f/2,4 i ima 6mm žižnu daljinu (naspram 4,3 mm na glavnom senzoru ). Vidno polje je uže, ali dobijate 2k optički zum, što je dobro. Možete da pređete na drugi senzor u nekim režimima snimanja za fotografije i video zapise, a takođe možete da koristite i za snimanje portreta. Live Focus koristi glavni senzor za izračunavanje dubine, dok snima slike. Možete da promenite dubinu polja pre i nakon što snimite, a takođe i sačuvate širok i uvećan kadar, baš kao u Note 8. Efekat je dobar, a softver dobro radi i sa otkrivanjem ivice. Ako svetlost nije adekvatno dovoljna da dobije pristojan snimak pomoću sekundarne kamere, fokus uživo odbija da radi. Takođe, pritiskom na dugme 2k u veoma niskom svetlu jednostavno se aktivira digitalni zum kroz objektiv glavne kamere umesto da se prebacuje na telefoto objektiv druge kamere.

Nokia 7 Plus – Opis

Samsung S9 možda nema drugu kameru, ali može da izvrši slične efekte dubine polja sa režimom snimanja odabranog fokusa. Za razliku od samsunga S9+, ne možete da podesite nivo zamućenosti, ali možete da izaberete da li želite da se prednja ili pozadina kamera fokusiraju nakon snimanja slike ili snimka. Detekcija ivice se većinom ne postupa dobro, u poređenju sa Samsung S9+ modelom .

Prednja kamera S9

Prednja kamera na oba telefona ima 8 megapiksela sa f / 1,7 otvorom, baš kao i prethodnici. Kvalitet slike je dobar pri dobrom osvjetljavanju iako smo otkrili da u fotografijama nedostaje nivo detalja koji Google Pixel 2 postiže. Pri slabom osvetljenju, fleš ekrana je prilično efikasan, ali rezultujuće slike su često malo lošije. Postoji beauty mod koji primenjuje različite stilove šminke na lice.

Samsung S9 i S9+ imaju iste kapacitete baterije kao i njihovi prethodnici, a takođe podržavaju i žično i bežično brzo punjenje. Sa rezolucijom ekrana koja je postavljena na Quad HD+ na oba telefona, uspeli smo samo da izdržimo celokupni dan korišćenja Galaxy S9. U našem HD video testu, Galaxy S9+ sa svojom baterijom od 3500mAh trajao je dva sata duže od modela Samsung S9 i njegove manje 3000mAh baterije. Koristeći adaptere koji smo povezali, mogli smo da brzo napunimo oba telefona. Dopunili smo se oko 75% od nule u roku od sat vremena koristeći Samsung S9+, a iskustvo sa Galaxy S9 modelom  je slično.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here