Novi bag na iOS sistemu ruši poruke

0
892

iOS ima bagove, kao i ostali sistemi

Novi bag na iOS sistemu ruši poruke. Naizgled beskrajni niz iOS bagova je bolest koja jednostavno neće nestati. Pre samo mesec dana ljudi su otkrili da jedan hiperlink može prouzrokovati rušenje aplikacije poruka. I dok je to pitanje rešeno zakrpom, pojavila se nova greška koja može uništiti Poruke, zajedno sa nizom drugih velikih aplikacija.

Prečice za Windows i Mac računare

Prema italijanskom sajtu Mobile World, greška se pojavljuje kada vam neko pošalje određeni karakter sa indijskog jezika Telugu u aplikacijama uključujući Poruke, WhatsApp, Facebook Messenger pa čak i Gmail. Jednom kada primite ovakvu poruku, bilo koja aplikacija koju koristite za to rezultiraće rušenjem ove aplikacije.

Problem nije ograničen samo na iOS, kao što smo otkrili kada smo pokušali da proveravamo poruke na Mac-u. Na primer, Poruke za Mac se odmah srušio u procesu učitavanja i izlazi kod greške koja kaže nešto poput “Proces [56359] se srušio: Poruke. “Ova greška može uticati i na druge Mac aplikacije sa tekstualnim poljima, kao što je Chrome-ova adresa.

Novi bag na iOS , rešenje je nadogradnja softvera

Ako Vam neko pošalje ovaj simbol, pitajte osobu koja je poslala poruku da pokuša da izbriše celu temu razgovora ili bar pošalje novu poruku kako biste mogli da obrišete znak ispod novih poruka. Ako Vam je stvarno očajnički potrebno rešenje, možete takođe nadograditi najnoviju iOS javnu beta, iOS 11.3, koja je u našem testiranju imuna na ovaj  problem.

U ovom trenutku, teško je reći koliko je aplikacija pogođeno sa ovom greškom, ali neke značajne na koje ne utiše ova greška su Slack, Telegram i Skype. Šta da se radi, greške se dešavaju. Korisnici bi trebalo da sačekaju novu zakrpu koja će rešiti i ovaj problem. Ovo je još jedan od dokaza da i iOS sistem ima nedostataka. Možda su mali ali ih ipak ima. Ništa strašno, barem za sada.

Izvor: MacWorld

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here