Nokia 8110 4G , oživljavanje Matrix telefona

0
1242

Stiže nova Matrix Nokia, HDM oživljava model 8110 4G

Nokia 8110 4G , oživljavanje Matrix telefona . HMD Global je prošle godine završio svoj MWC debitantski nastup uz nostalgičan udarac zahvaljujući modelu Nokia 3310. Na ovogodišnjem događaju, finski OEM je udvostručio svoje retro vibracije sa još jednim redizajniranim legendarnim modelom – novom Nokia 8110 4G.

Nokia prodala 4,4 miliona telefena krajem 2017. godine

Kao što je i bio slučaj sa starim modelom, i ova Nokia ima klizni poklopac koji sakriva i štiti numeričku tastaturu, kao i originalan dizajn telefona sa funkcionalnim telefonom iz 1996. godine koji je zaradio nadimak “banana telefon”.
Zabavna činjenicavezana za ovaj model je da je poznata i kao “Matrix telefon” nakon što se pojavio u sci-fi filmu iz 1999. godine. Sada možete biti kul kao Neo samo 2018. godine

Nokia 8110 dolazi sa 4G LTE konekcijom

Ova Nokia 8110 4G takođe uključuje 4G LTE konekciju. Ovo će omogućiti korisnicima da proveravaju i sinhronizuju e-poštu, kontakte, kalendarske događaje, uspostavljaju VoLTE pozive i koriste telefon kao bežičnu pristupnu tačku.

Iako je na tržištu Kine bila omogućena 4G verzija modela Nokia 3310, kompanija HMD Global odlazi korak dalje sa Nokia 8110 4G prelaskom operativnog sistema na KaiOS – prilagođeni operativni sistem zasnovan na Firefox OS-u. HMD Global kaže da želi da proširi ono što može biti karakteristično za telefon sa Nokia 8110 4G.

Nokia 8110 4G dolazi sa KaiOS operativnim sistemom

Sve ovo počinje sa prodavnicom aplikacija na sistemu KaiOS koja omogućava pristup tradicionalnim aplikacijama za smartphone na funkcionalnim telefonima. Na primer, rečeno nam je da će aplikacija Facebook sa mogućnostima razmene poruka biti dostupna u skorije vreme.


Takođe nam je rečeno od strane zvaničnika HMD Global da aplikacija “assistent” je u izradi. S obzirom na to da je Google Assistant već dostupan za JioPhone koji takodje radi na KaiOS-u i da su HMD i Google naizgled dobri prijatelji zahvaljujući njihovoj bogatoj Android saradnji.

Nokia 8110 4G – će biti dostupna u tradicionalnom crnoj i banana žutoj boji .Ovaj telefon će biti predstavljen u maju po ceni od 79 evra u Evropi, što znači da je ispod 100 američkih dolara.

Izvor; TweakTown

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here