Noćni režim stiže na Android sistem

0
2100

Android dobija odličnu funkciju

Noćni režim stiže na Android sistem. Ono što Android korisnici traže već godinama je namenski tamni režim za pretraživanje noću. Izgleda da je Google konačno odlučio da ispuni njihovu želju. Odgovarajući na molbe sa zahtevom da uključi ovu funkciju u sledećoj verziji mobilnog operativnog sistema, zaposleni u Googleu potvrdio je da je inženjerijski tim dodao tu funkcionalnost.

“Naš inženjering tim je dodao noćni režim”, rekao je zaposleni u ovoj kompaniji. “To će biti dostupno već u sledećim izdanjima Androida.” Nije još naglašeno na kom će sistemu to biti dostupno ali se veruje da će biti uključeno u Android P verziji.

Izmedju ostalih prednosti, tamni režim će olakšati korišćenje mobilnog telefona za oči u noćnim satima. Takodje ovaj režim će uštedeti upotrebu baterije.

Inače, google je spominjao ovaj režim od Androida M ali do današnjeg dana se nije zvanično pojavio. Korisnici su se ponadali jer se ova opcija pojavila u Android N verziji za programere ali je na kraju izostala.

Noćni režim stiže na Android sistem – pojedine aplikacije napravile svoju verziju

Nije jasno da li će tamni mod funkcionisati u softveru treće strane, ali dobra stvar je što je veći broj aplikacija već pokrenuo inicijativu za kreiranje sopstvenih režima za pretraživanje noću. Na listi su Tviter, YouTube i Samsung Internet pretraživač. Postoje glasine da veliki broj programera radi na svojim aplikacijama po tom pitanju.

Tinder je hakovan telefonskim brojem korisnika

U međuvremenu, uvek možete pristupiti aplikacijama nezavisnih proizvođača kao što je Substratum da biste omogućili tamni mod.

Ova opcija i te kako može da bude korisna. Mobilni telefoni su postali prilično veliki. To znači da se mogu koristiti za čitanje knjiga i časopisa bez ikakvog problema. Većina čita knjige uveče posle posla i ovaj režim im može dosta pomoći. Manje naprežete oči, sporije trošite bateriju i više uživate u čitanju. Iskreno se nadam da će ova opcija postati standardna za nove verzije Android sistema.

Izvor:TNW

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here