Mobilni telefon je prljaviji od WC šolje

0
1080

Mobilni telefon je prljaviji od WC šolje . Najnovija istraživanja su potvrdila ono što se i ranije nagadjalo a to je da je prosečan ekran mobilnog telefona više od 3 puta prljaviji od WC šolje. Zapravo, više od 35 procenata ljudi nikada nije očistilo svoj telefon vlažnim maramicama ili nekim sličnim sredstvom. 

Na gornjoj slici se može videti koliko bakterija ima na mobilnim telefonima.

Insurance2Go je tim specijalista koji je sproveo ovu studiju. Naime, testirali su tri različita mobilna telefona kako bi videli koliko na njima ima bakterija, plesni i ostalih zaraznih materija. Na ovom testu su bili modeli iPhone 6, Samsung Galaxy S8 i Google Pixel. 

Istraživanje je pokazalo koliko su mobilni telefoni prljavi

U ovom istraživanju je potvrdjeno da je najprljaviji displej mobilnog telefona i to sa 30 jedinica bakterija ( više nego što ima prosečna daska WC šolje). Odmah iza njega je dugme za zaključavanje koje je u proseku imalo 23,8 jedinica bakterija , što je u rangu sa WC šoljom. Na neslavnom trećem mestu je i home dugme koje ima 10,6 jedinica bakterija što je u rangu sa kancelarijskom tastaturom ili mišem. 

E sad, prema rečima lekara, bakterije koje su prisutne na ekranima pametnih telefona predstavljaju glavni problem sa kožom i izazivaju akne. Telefone nosimo svuda gde idemo pa i ne čudi zašto su nosioci toliko bakterija. Mi zapravo i ne shvatamo koliko su telefoni prljavi a svakodnevno ih držimo prislonjene na naša lica.  

Čistite Vaše mobilne telefone

Zato sledeći put budite bar malo pažljiviji kada odlučite da telefon nosite u toalet sa Vama. Telefon će sigurno tamo pokupiti neke bakterije, nakon toga ćete kuckati poruke ili čitati vesti pa će te bakterije biti na prstima a odatle idu u usta i eto problema.

Jedna dobra mera predostrožnosti je i handsfree slušalica ako imate dosta poziva tokom dana. Da biste održali Vaš telefon čistim, možete koristiti i klasične vlažne maramice. U slučaju da ovaj tekst čitate sa mobilnog telefona, verovatno ćete odmah razmisliti o pranju ruku ili čišćenju mobilnog telefona. Mobilni telefon je prljaviji od WC šolje, imajte to na umu, čistite Vaš telefon.

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here