Mate 10 Pro – jedan od lidera premijum klase

0
779

Stiže još jedan odličan model iz kompanije Huawei

Mate 10 Pro – jedan od lidera premijum klase. Samsung nije jedini brend koji je poznat po tome što ubacuju naizgled svaku moguću karakteristiku u svoje telefone, a telekomunikacijski gigant Huawei ove godine se kladi na AI sa svojim novim flagshipom, Mate 10 Pro. Sa atraktivnim dizajnom, brzim performansama i masivnom baterijom, to je najbolji telefon koji je kompanija ikada napravila, ali brojne nepredviđene okolnosti mogu da ga spreče da dobije svojih 5 minuta slave.

Ako bi sve išlo po planu, Mate 10 Pro bio bi Huaweiov veliki ulaz na tržište SAD kao premium brend, medjutim  AT&T odbacio zajednički ugovor za prodaju ovog telefona preko ugovora. Ali desio se još jedan skandal gde je kompanija Huawei tražila da se pišu lažne kritike na Best Buy sajtu u vezi ovog telefona.

Mate 10 Pro je odličan telefon

Ovaj model mobilnog telefona odgovara skoro svemu što možete očekivati od premijum telefona u 2018 godini. Izgleda apsolutno savršeno, sa elegantnim staklom i metalnim dizajnom, koji krivine se udobno uklapaju u Vašu ruku, i baš se vidi ta premijum nota kao i kod  telefonom konkurentskih brendova poput Samsung ili HTC. Odličan estetski izbor je da se stavi horizontalna traka kroz staklo oko hardvera kamere, što mu daje jedinstven i prepoznatljiv izgled.

Ove je jedan od “klizavijih” telefona,a i staklo pozadi je baš osetljivo na ogrebotine ali u paketu sa telefonom dobijate i tanku futrolu koja rešava oba ova nedostatka.

Mate 10 Pro nema ulaz sa slušalice i bežično punjenje

Jedini razlog zbog kojeg mnogi brendovi prelaze na upotrebu stakla za poledjinu telefona  jeste podrška bežičnom punjenju. Nažalost to ovaj model neće imati. Takođe nećete naći ni 3.5mm priključak za slušalice, dok Mate 10 Pro dolazi sa USB-C priključkom. Sa druge strane, ovaj telefon je vodootporan – iako je to slučaj sa svim premijum telefonima u 2018. godini.

Huawei postavljanje senzora za otisak prsta na zadnjem delu telefona,odmah ispod kamere. Inače na savršenom mestu je i brzo ćete ga pronaći pomoću indeksnog prsta, i to je jedan od najbržih senzora koji se koriste na tržištu.

Mate 10 Pro karakteristike

Mate 10 Pro dolazi sa masivnim 6-inčnim AMOLED panelom i sa novim aspektom odnosa 18: 9 na koji su svi prešli. Odličan displej za svakodnevnu upotrebu i mnogo manje troši bateriju od QHD-a.

Tajnu službe zabranjuju Huawei

Huawei Mate 10 Pro dolazi sa Kirin 970 čipsetom tj. konkretnije, jedinice za neuralnu obradu sa kojom dolazi. Ovaj NPU omogućava Mate 10 Pro moćne AI funkcijama koje imaju za cilj poboljšanje fotografija, kao i održavanje performansi telefona, ali većina njegovih poboljšanja je za sada u pozadini. Međutim, definitivno ćete primetiti ostatak softvera. Nemoguće je govoriti o Huawei telefonima bez spominjanja često upitnog UX dizajna kompanije.

EMUI 8 pokreće MAte 10 Pro

EMUI 8 pokreće Mate 10 Pro, podržanoj Androidom 8.0 Oreo sistemom. Kao i uvek, to je prilično odstupanje od tradicionalnog iskustva većine Android korisnika na koje su navikli. Ne postoji podrazumevana fioka za aplikacija, pa ćete morati da sortirate veliki broj unapred instaliranog Huawei softvera koji ima tendenciju da duplira funkcije koje već postoje na drugim mestima na telefonu.

Zaključani ekran prikazuje vam samo obaveštenja koja su se pojavila od poslednjeg zaključavanja telefona, a čak ni nova obaveštenja se ne mogu proširiti na ekranu . Ovo ne sprečava to da LED indikator treperi kada stignu obaveštenja ili notifikacije. Što znači da ćete neprestano proveravati obaveštenja koja se ne vide dok ne otključate telefon.

Fantastična kamera na Mate 10 Pro

Mate 10 Pro ima fantastičan par fotoaparata na leđima koji dolaze kao rezultat Huaweiovog partnerstva sa Leicom.Par primarni senzor od 12MP sa sekundarnim monohromim senzorom od 20MP – obojica sa f/1.6 otvorom, a prva sa OIS-om.

Ovaj izgled nije novitet za Huawei, ali Mate 10 Pro koristi poboljšanu optiku i post-procesiranje nad svojim prethodnicima. A rezultat je izuzetno impresivno iskustvo snimanja fotografija na telefonu. Od dinamičkog opsega do oštrine, detalja i slabe osvetljenosti, Mate 10 Pro proizvodi neke apsolutno zapanjujuće fotografije.

Tu zahvalnost ide Huaweievom voljenom NPU-u. Njegova najvidljivija karakteristika su mogućnosti za prepoznavanje scene u aplikaciji za kameru. Usmerite telefon na nešto kao što je kućni ljubimac ili vaš ručak, a softver će inteligentno prebaciti na jedan od 13 optimalnih režima snimanja, menjanjem postavku fotoaparata kako biste napravili najbolji snimak. Ipak, verovatno ćete želeti da se igrate u aplikaciji za kameru i za podešavanja.

Mate 10 Pro baterija

Sada kada je sve dobro zaokruženo oko telefona Mate 10 Pro, postoji još jedna stvar koja se odlikuje iznad svega. To je životni vek baterije. Ona dolazi sa 4000mAh i stvarno se može reći da je impresivna.

Mate 10 Pro košta 800 dolara

Sve u svemu, ovaj model je odličan telefon koji obuhvata sve ono što čini premijum telefone u 2018. godini. Ima fenomenalan dizajna , izvanredne kamere i odličnu bateriju.

Za 800 dolara bez mogućnosti kupovine preko paketa od operatera. Teško je zamisliti većinu ljudi koji kupuju Mate 10 Pro u odnosu na navedene alternative koje dolaze sa pogodnostima u kupovina preko mobilnih operatera

Izvor: PhoneArena

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here