Light phone 2 – nije kraj za “glupe” telefone

0
969

Light phone 2 – mali “glupi” telefon

Light phone 2 . Uz sve distrakcije koje dolaze sa modernim pametnim telefonima, zar ne bi bilo lepo ako biste mogli da utišate svu buku notifikacija i samo se usredsredite na najvažnije stvari? To je bila osnovna klasičnog telefona, “anti-smartphone” koji je prošle godine izašao kao Kickstarter projekat.

Nokia 8110 4G , oživljavanje Matrix telefona

Originalni Light Phone je bio tanak telefon sa veličinom kreditne kartice koji je mogao da obavlja samo standardne telefonske pozive i čuvati do 10 telefonskih brojeva. Nameravao je da bude prateći uređaj uz Vaš primarni pametni telefon. A sada Light Phone 2 želi da potpuno zameni Vaš pametni telefon. Dodaje nekoliko novih funkcija bez prelaska na teritoriju pametnog telefona.

Light Phone 2 sa unapredjenim funkcijama

Dok je original imao samo brojčanik sa tačnim matričnim LED ekranom, novi telefon sadrži matičnu elektronsku tablu sa mastilom koja ne samo da može prikazati brojčanik, već i tekst, kontakte, alarme i delovati kao virtuelna tastatura. Sa tastaturom dolazi mogućnost slanja tekstualnih poruka. Slično kao što je Pebble smartwatch, Light Phone 2 koristi dva dugmeta sa strane kako bi se pomerala kroz ono što kompanija naziva “prilagođenom kutijom za alate”. Telefon je takođe podržava 4G LTE.

Što jednostavnije to bolje

Ovaj model nije pametan telefon ali bi se u budućnosti mogle pojaviti i druge funkcije smartphone-a. Kao što su vremenski izvještaji, jednostavna navigacija, plejliste, glasovne komande i čak podrška za aplikacije poput Ubera i Lifta. Kreatori Light Phone-a insistiraju na tome da je fokus na slobodnom i jednostavnom iskustvu. Takodje će odbiti da dodaju funkcije poput e-pošte, vesti, društvenih medija ili oglašavanja.

Izvor: PhoneArena

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here