Huawo telefon ili kad Kinez iskopira Kineza

0
753

Huawo, kineska kopija Huawei telefona

Huawo telefon ili kad Kinez iskopira Kineza. Jedna od mnogobrojnih prednosti Kine i Kineske prerađivačke industrije je njihova sposobnost kopiranja. Brojni izveštaji i tužbe se odnose na kršenje zaštitnog znaka najvećih potrošačkih kompanija sa Zapada koje se kopiraju na istoku. Ovo ne uključuje samo dizajn proizvoda već kopiranje statusa pa čak i logotipa. Uprkos velikim prepoznatljivim brendovima iz SAD-a i Evrope i uprkos korporativnim protestima, smatra se da na taj način dovode kupce u zabludu.

Huawei MediaPad M5 je serija tableta

Huawo telefon

Mada postoje i velike kineske kompanije koje proizvode visokokvalitetne proizvode za široku potrošnju a koje su dobro poznate u ostatku sveta. Sada postoji nekoliko velikih imena koja uspevaju na zapadnim tržištima i dobijaju značajne naslove u tamošnjoj štampi. Huawei je sada treći po veličini proizvođač smartfona na celome svetu. Odmah iza Samsunga i Applea, koji su prodali 201 milion uređaja u 2017. godini. Grafikon Huawei-ove putanje rasta svoje potrošačke poslovne grupe pokazao je ogromnu sposobnost da uspostavi značajna partnerstva sa priznatim brendovima kao što su Leica i Pantone i fokusirati se na stvaranje vrhunskih proizvoda. Kao rezultat toga, Huavei na većini evropskih tržišta stoji rame uz rame sa Samsungom.

Tako da pretpostavljam da bi bilo prirodno da neka kompanija u nekom trenutku pokuša da iskopira i Huawei.

Huawo telefoni su čista kopija Huawei telefona

Da bi bio jasan, “Hua” se često tumači na Kineskom jeziku kao “Kina”, tako da se nalazi u velikom broju poslovnih imena. Ako izuzmemo ime koje dosta podseća na Huawei, onda je vizuelni prikaz koji je bio na štandu na Mobile World Congressu ne može da bude slučajnost.

 

Huawo 6081 specifikacija

Za hardver, “Huawo 6081” koristi se Mediatek MT6750T SoC, što je octacore A53 dizajniran na 1.5 GHz sa Mali T860MP2 grafičkim čipom. Ovo je svetlosnu godinu daleko od Kirin 970. A 6-inčni 2160×1080 displej je dosta veća rezolucija nego što sam očekivalo od ove kopije. Takodje ovaj model ima bateriju od 3200 mAh. Cena nije objavljena ali se predpostavlja da će biti dosta niža od modela Mate 10 Pro, uostalom kao i svi slični predmeti.

Izvor: TheVerge

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here