Huawei ne odustaje od Američkog tržišta

0
833

Huawei traži novu šansu u Americi

Huawei ne odustaje od Američkog tržišta. Godina 2018 izgledala je obećavajuća za ambicije kompanije Huawei. Trebalo je da počnu prodaju njihovih premijum telefona u Americi. Medjutim nisu uspeli da sklope partnerstvo sa mrežama AT&T, Verizon kao i Best Buy što je rezultiralo izbacivanjem sa Američkog tržišta. Ali ipak, kompanija će pokušati da udje na to tržište i stalno pokušava da predstavi svoje uredjaje Američkim potrošačima. To je izjavio direktor Huawei-ja Richard Yu.


Huawei ne odustaje od Američkog tržišta i bori se svim silama

“Zalažemo se da na Američkom tržištu zaradimo poverenje Američkih potrošača, da ostanu fokusirani na isporuku svetske klase proizvoda i inovacija,” rekao je Yu za portal Cnet. “Nikada nećemo kompromitovati to poverenje.”

Huawei je na CES-u najavio da će prodavati svoje uredjaje preko AT&T operatera. Medjutim taj ugovor je raskinut. Ispostavilo se da je Kongres pritisnuo tog mobilnog operatera. Kao razlog za raskidanje ugovora dolazi cinjenica da Huawei saradjuje sa Kineskom vladom. Ovo je sklonilo i mobilnog operatera Verizon da saradjuje sa ovom Kineskom kompanijom. Sve ovo je rezultat toga da su Američke obaveštajne agencije javno osudile Huawei da špijunira svoje korisnike.

Ova sumnja je dugo pratila Huawei i ostale kineske proizvođače mobilnih telefona. Što je bila velika prepreka u sticanju poverenja Američkih korisnika. Iako je Huawei izbacio odlične proizvode u modelima P20 i P20 Pro.

Yu je inače poručio Američkim službama sledeće: “Bezbednosnih problema i rizika nema. Ovo su neosnovane sumnje u našu kompaniju. Pozdravljamo otvorenu i transparentnu diskusiju ukoliko se zasniva na činjenicama. ”

Kompanija dobro radi i bez Američkog tržišta. Isporučila je 153 miliona pametnih telefona u 2017. godini, prema upravo objavljenom godišnjem izvještaju za prošlu godinu. Ipak, kompanija će nastaviti da pokušava da uhvati Američke potrošače.Veliko je pitanje medjutim da li predstavljaju pretnju za bezbednost ili predstavljaju pretnju za Apple, kako mnogi sumnjaju. Volio bih iskreno da se ovoj velikoj kompaniji da šansa. Imaju odlične modele sa odličnim cenama

Izvor:Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here