Gejmerski telefon postaje potreba bez koje se ne može

0
850

Xiaomi sprema gejmerski telefon

Gejmerski telefon postaju potreba. Ovo može da bude nešto kao Sveti gral za proizvodjače mobilnih telefona. Ali ovaj cilj je teško postići. U stvari nijedan proizvodjač se nije preterano potrudio da dodje do njega. Sudeči po vestima i najavama, jedna ozbiljna firma će se pozabaviti time, i to uskoro.

Gejmerski telefon

Govorim o tom fenomenu, gejmerskom telefonu. Ova ideja je skoro i nestala kada se pojavio gejmerski telefon iz kompanije Razer. Odmah za njim je i Xiaomi najavio jedan ovakav model. Xiaomi zna da napravio odličan mobilni telefon po više nego pristojnoj ceni. Ali ovo je i za njih veliki zalogaj.

Gejmerski telefon dolazi iz kompanije Xiaomi

Očigledno da proizvodjači razmišljaju na sledeći način. Za igranje igara postoje računari i laptopovi, mobilni telefon je za razgovore. Odavno je takvo vidjenje stvari izgubilo smisao. Sada je mobilni telefon i za razgovor. Izgubio je odavno prvobitnu zamisao. Pogledajte samo oko sebe i videćete koliko ljudi igra igre na mobilnom telefonu, bilo da su u autobusu,stanici, kafiću, parku…

Naravno postoje i neke vrhunske igre, koje zahtevaju neku ozbiljniju mobilni konfiguraciju da bi radile glatko. Zašto onda neka firma ne napravi takav uredjaj ? Razlog je , nažalost, jednostavan. Za razliku od računara, gde postoji jasna i vidljiva razlika izmedju gejmerskih računara i kancelarijskih, na mobilnim telefonima uglavnom ne postoji ta razlika. Bar ne u ovom trenutku.

Ovo je samo jedan od koncepta kako bi trebao da izgleda gejming telefon

Gejmerski telefon su pravili i Sony i Nokia

Vrhunski pametni telefoni, se trenutno nipočemu ne razlikuju od telefona koji je posvećen igranju igara. Oba imaju istu procesorsku snagu, imaju isti grafički procesor, istu količinu memorije i rezoluciju ekrana. Bilo je naravno neuspešnih pokušaja. Tu su Nokijin model Ngage i Sonijev Xperia Play koji se baš i nisu proslavili. Postojali su i pokuašaji da igrate igrice pokretima i gestovima, i to se završilo fijaskom. Generalni problem je kako naterati developere video igara da naprave igru za jak hardver. Njima je mnogo bolje da se drže šire publike i ne rizikuju previše. I da imate telefon sa posebnim dugmićima i kontrolama namenjenim za video igre, možda pojedine igre neće podržavati te posebne funkcije.

Izvor: Wired

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here