Cat S61 je dostojan naslednik modela Cat S60

0
967

Cat S61 – mobilni telefon sa termalnom kamerom

Cat S61 je dostojan naslednik. Pre dve godine je predstavljen pametni telefon marke Cat sa termalnom kamerom za ljude koji rade u građevinarstvu i ostalim sličnim poslovima. Iako lično ne radim u toj oblasti, pitao sam se da li ovakav uredjaj može da zaživi. Ispostavilo se da itekako može. Bullitt je Britanska kompanija koje je napravila model Cat S60. Sada se vraća sa modelom Cat S61. Ovog puta FLIR senzor meri toplotu do 400 stepeni Celzijusa (S60 je maksimalano merio 120 stepeni).

Ali to nije sve. Kompanija je dodala senzor volatilnog organskog jedinjenja (VOC) koji može pratiti kvalitet vazduha u Vašoj blizini. Namenjen je ljudima koji rade u radionicama i polu-izgrađenim kućama ispunjenim bojama, razredjivačima i sredstvima za čišćenje. Cat S61 će analizirati kvalitet vazduha svakih 30 sekundi i poslati upozorenje ako vazduh postane opasan po zdravlje. Postoji i mali sistem lasera ​​na zadnjoj strani koji može meriti rastojanje do 10 metara. Dobijena merenja mogu se kombinovati sa redovnim fotografijama iz kamere sa pozadinskim osvetljenjem S61 za jednostavno skladištenje i referencu.

Bovaro pametan sat u Kickstarter kampanji

Cat S61 specifikacije

Pored gore navedenih karakteristika ovo je još i klasičan mobilni telefon. Naći ćete Qualcomm Snapdragon 630 unutra, zajedno sa 4GB RAM-a i 64GB interne memorije. Napaja ga baterija od 4500mAh i pokreće Android Oreo (Android P nadogradnja je obećana). Displej je veličine 5,2 inča, 1080p. Telefon je takođe robusan, sa sertifikatom IP68 koji može izdržati pad sa 1,8 metra na beton i pad u vodu od tri metra dubine. S60 je mogao da zaroni do pet metara dubine, ali pre toga ste morali da pritisnete odredjene žute tastere. Bullitt nije bio zadovoljan rešenjem pa je to promeni 

Ako nije bilo jasno iz fotografija – S61 je napravljen kao rezervoar. Ima čudnu CAT-branded izbočinu ( nisam našao pametniji izraz) na vrhu, verovatno zbog termalne kamere. Dizajn uopšte nije loš ako ste vodoinstalater, stolar ili električar. Ovaj model je doduše malo deblji ali to donosi džinovsku bateriju koja je za ovaj model itekako potrebna.

Cat S61 cena

Međutim, cena za ovaj model bi mogla biti problem. Cat S61 će koštati oko 900 eura. To je veliki skok cene u odnosu na S60 koji je koštao oko 500 eura. Sa 900 eura ima istu cenu kao Pixel 2 XL. Cena ima smisla samo ako ste vi poslovni klijent koji očajnički želi te karakteristike. Ovaj model Vam može i spasiti život u pojedinim situacijama a to nema cenu

Engadget

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here