Blokčejn telefon pravi Huawei, ostali čekaju

0
1091
People walk past a sign board of Huawei at CES (Consumer Electronics Show) Asia 2016 in Shanghai, China May 12, 2016. REUTERS/Aly Song

Huawei opet ispred konkurencije

Blokčejn telefon pravi Huawei. Huawei Technologies, ​​navodno, razmišlja o razvoju mobilnog telefona korišćenjem operativnog sistema Sirin Labs. Telefon bi bio u mogućnosti da pokreće blokchain aplikacije uz Android. Prema Bloomberg-u, pregovori se odvijaju u tajnosti. Nema još uvek dogovora. Ako ovi planovi budu ostvareni, onda će Huawei Technologies, ​​treći najveći proizvođač smart telefona na svetu, biti prvi veliki proizvođač telefona koji će podržati blokčejn tehnologiju.

Blokčejn telefon pravi Huawei , da li je potreban blokčejn telefon ?

Blokčejn je u osnovi knjiga koja beleži svaku transakciju koja se dešava u kripto valutama. Ove knjige su decentralizovane i nepovratne, što su dve najveće prednosti blokchain-a. Iako je ovaj sistem u velikoj meri usvojen i promovisan od strane onih koji su uloženi u kripto valute , ona tek treba da se pozabavi većoj publici. Interesovanje proizvođača telefona kao što je Huawei može pomoći u tome.

Tajnu službe zabranjuju Huawei

Još od 2017. godine saznali smo da Sirin Labs razvija pametni telefon zasnovan na blokčejnu sa cenom od 1.000 dolara. Telefon je razvijen da radi na operativnom sistemu koji je posebno dizajniran za aplikacije blokčejna, kao što je pristup za bezbednu razmenu i kripto novčanike. Pretpostavljam da je Huawei zaintrigiran interesom potrošača koji je prikazan na ovom telefonu – portparol kompanije Sirin Labs je rekao Bloombergu da kompanija ima predviđanja za više od 25.000 jedinica.

Biće zanimljivo videti da li ovi razgovori postaju sve konkretniji. Ako to rade, možete se kladiti da će drugi proizvođači pametnih telefona pratiti koliko će uspeh imati ovaj projekat, i razmotriti da li bi trebali slediti Huaweiove korake.

Ovo je pametan potez kompanije Huawei. Svet i tehnika se okreću blokčejnu a Huawei pravi pametan potez i kreće prvi sa telefonima. Očigledno je da će ga slediti Samsung i Apple ali bitno je biti prvo. Naše je da sačekamo i vidimo benefite od toga kda proizvodnja krene.

Izvor : Bloomberg

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here