5G je pravi razlog zabrane Huawei telefona u Americi

0
1037

5G je pravi razlog zabrane Huawei telefona u Americi . Posle višegodišnjeg razgovora o sledećem evolucionom koraku u tehnologiji mobilne komunikacije, 5G je konačno na dohvat ruke. Mrežna oprema i mobilni čipovi koji čine 5G brzine prenosa podataka mogu biti raspoređeni na različitim tržištima širom sveta kasnije ove godine otvarajući vrata za nove aplikacije koje zavise od brzih prenosa podataka.

5G je sledeća revolucija u mobilnoj telefoniji

Ispostavilo se da je neposredni dolazak 5G glavni razlog zabrinutosti za američku vladu kada je u pitanju jedna određena kompanija: kineski Huawei.

Prema izveštaju Wall Street Journal-a, američka vlada nije samo zabrinuta da Kina može da špijunira svaki Huawei uređaj i mrežnu opremu, već i da će Huawei 5G čipovi zaseniti sve američke proizvodjače 5G čipova. 

Zabrinjavajuća je činjenica da će Kina dobiti široko rasprostranjenu 5G pokrivenost pre nego što amerikaci to učine. Uz pomoć Huawei opreme, Kina bi zamenila Silicijumsku dolinu kao svetski inovacijski centar, bar rako veruju kreatori politike u Vašingtonu i rukovodioci ove industrije . Huawei je skoro predstavio nekoliko proizvoda koji su spremni za 5G na MWC-u 2018, uključujući i prvu 5G opremu za potrošače (CPE) koja podržava brzine do neverovatnih 2.3Gbps.

Pre nekoliko meseci razne američke obaveštajne agencije rekle su da se Huawei i ZTE proizvodi mogu koristiti za potrebe špijuniranja, što je udaljilo mobilne operatere od prodaje Huawei-ovog najnovijeg Android flagshipa, iako je ranije bilo planirano. 5G je pravi razlog zabrane Huawei telefona u Americi , to je izgleda definitivno. Amerika želi da zaštiti svoje proizvodjače od naleta ozbiljnih kineskih kompanija. Ako je tako, američki potrošači gube, ali američke kompanije dobijaju mnogo. Ako ništa drugo, dobijaju na vremenu da udju u trku za 5G opremu. 

Možda Ameriku ne boli toliko što su kinezi mnogo napravili, više ih boli to što oni ne mogu da špijuniraju. Možda će pravi odgovor na ove konstatacije doneti i vreme. Ostaje da se vidi.

Izvor : BGR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here