Xiaomi Mi gaming laptop je dobar izbor, ali u Kini

0
1158

Xiaomi Mi gaming laptop je dobar izbor, ali u Kini . Jedan od najvećih proizvodjača Android uredjaja u Kini, polako se širi i na PC gejming scenu. Xiaomi, koji proizvodi vrhunske pametne telefone, predstavio je Mi Gaming Laptop. Ali za razliku od svojih pametnih telefona, ovaj Xiaomi proizvod i nema baš pristupačnu cenu po čemu je ova kompanija poznata.

Pročitajte još : Xiaomi uazi na američko tržište

Mi Gaming Laptop ima 15,6-inčni displej koji podržava 1080p, i7 sedme generacije i GTX 1060 grafičku karticu. Tu je i pristupačniji model sa i5 procesorom i GTX 1050 Ti grafičkom karticom. Ovaj laptop takodje poseduje 16GB RAM memorije, 256GB SSD-a i 1TB HDD. U Kini Mi Gaming laptop možete kupiti za 1460 dolara za verziju sa i7 procesorom i za 950 dolara, verziju sa i5 procesorom. U toj zemlji se može reći da ste prošli finansijski dobro, jer Alienware laptop sa sličnim specifikacijama košta neverovatnih 2830 dolara.

Kompanija Xiaomi će i ovde pokušati da ponudi vrhunske uredjaje koje će prodavati upola jeftinije od konkurencije. Barem su tako počeli. I ne treba da čudi što su trenutno orijentisani na Kinu, zemlju koja ima ogromno gejming tržište i gde gejmeri godišnje troške skoro 30 milijardi samo na kupovinu igrica. Xiaomi ima prednsot domaćeg terena i postao je prepoznatljiv brend nakon rasta na tržištu mobilnih telefona. Iz tih razloga, Xiaomi bi mogao da postane ozbiljan igrač u ovom polju.

Da bi Alienware mogao da se takmiči sa Xiaomijem, potrebno je da snizi cene. To bi moglo da bude veoma teško. Mnogi uvozni proizvodi se suočavaju sa kulturnim i regulatornim preprekama koji povećavaju troškove u Kini. Dell, koji je vlasnik kompanije Alienware, možda neće imati mogućnost da se takmiči sa Xiaomi brendom baš iz tih razloga.

Xiaomi Mi gaming laptop neće biti konkurentan u Americi

U Americi je situacija sasvim drugačija. Naime, Dell prodaje Alienware sa i7 i GTX 1060 za 1600 dolara. Ako baš nemate novca za taj model, možete da kupite Dell Inspirion 15 sa i7 procesorom i GTX 1050 Ti grafikom za 950 dolara. Za tu cenu, Xiaomi prodaje svoju i5 konfiguraciji i to u Kini. Dok se na tih Xiaomi-jevih 950 dolara dodaju ostali troškovi cena će biti znatno veća i neće biti konkurentni na američkom tržištu.

Ne sumnjam u poslovanje kompanije Xiaomi ali mislim da je ovo trenutno preveliki zalogaj za njih. Posebna priča je i servisna mreža za Ameriku i Evropu. Barem za sada mislim da će se ovi modeli uglavnom prodavati u Kini.

Izvor: Venture Beat

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here