ThinkPad X1 Yoga odličan potez Lenova

0
717

Nova Yoga je stigla

ThinkPad X1 Yoga odličan potez Lenova. Lenovo ThinkPad X1 Carbon je idealan poslovni laptop. Ali i to je strogo tradicionalna nota. Ako tražite nešto fleksibilnije, X1 Yoga može biti bolja opcija. Baš kao i druge joge mašine kompanije Lenovo, ona ima šarku koja vam omogućava da okrenete ekran punih 360 stepeni, omogućavajući Vam da ga koristite kao džinovski tablet ili u formi šatora. I, naravno, nudi i većinu funkcija koje smo voleli na X1 Carbon laptopu.

Oba laptopa izgledaju sasvim slično – to jest, dok ih ne postavite bočno. Oni dele iste elegantne crne karbonske boje estetski i čvrst kvalitet izrade, ali je Yoga primetno veća. To je takođe značajno uticalo i na težinu. Yoga je više od povratka na ultrabook-ove od pre nekoliko godina dok X1 Carbon izgleda i oseća se modernijim.

Novi Ipad Pro dolazi u junu

I dok oba laptopa imaju 14-inčni ekran, Yoga displej ima znatno veću masku oko vrha i sa bočnih strana. Možete odabrati opcije od 1080p i 1440p, a takođe možete odabrati i višu rezoluciju pomoću Dolby Vision HDR-a. Ova funkcija će učiniti crne nivoe i osvetljenja da izgledaju bolje na podržanim video snimcima iz usluga kao što je Netflix.

Još jedna razlika? X1 Yoga Vave tastatura nije tako duboka kao Carbon-ova, jer je izgrađena da uvuče tastere u kućište kada ga preklopite preko displeja. Ipak, na kraju je bolja od onog što ćete pronaći na većini tankih laptop računara. Trackpad je jednako gladak i tačan kao i na Carbon laptopu.

Što se tiče ostalih komponenti, X1 Yoga poseduje fizički zatvarač za kameru kako bi blokirao svoju 720p veb kameru. Kada su u pitanju portovi, postoje dva priključka USB-C Thunderbolt 3.0, dve tradicionalne USB 3.0 veze, HDMI priključak u punoj veličini, priključak za slušalice / mikrofon i microSD i Micro SIM slotove nazad.

ThinkPad X1 Yoga specifikacije

Ukratko X1 Yoga i Carbon su u osnovi iste mašine ispod poklopca.Oboje poseduju osmu generaciju Intel Core procesora i UHD 620 grafike.Oni su izuzetno brzi kada su u pitanju većina zadataka produktivnosti, ali ih nećete koristiti za igranje igara.Uglavnom, bili smo zainteresovani da vidimo da li je konvertibilna funkcionalnost Joge napravila veliku razliku. Nakon nekoliko dana testiranja, odgovor je malo komplikovan.Što se tiče trajanja baterije, to je skoro potpuno isto kao i kod modela Carbon, koji traje 15 i po sati.

X1 Yoga takođe dolazi sa Lenovo ThinkPad Pen Pro olovkom koji se nalazi u slotu blizu čitača otiska prsta. Zbog toga je posebno korisna mašina za svakoga ko je navikao na obeležavanje slika i prezentacija pomoću Windows Ink-a. Olovka ima odličan odziv na X1 Yoga ekranu osetljivom na dodir, ali je i dalje malo tanka da bi na duže korišćenje bila udobna. Postoji razlog da je Microsoftov Surface Pen debeo: jednostavno se oseća bolje u vašim rukama.

ThinkPad X1 Yoga cena

X1 Yoga je takođe nešto skuplji od Carbon, počevši od 1.649 dolara u poređenju sa 1.519 dolara.
Nema sumnje da je X1 Carbon zvezda IBM-ove ThinkPad linije. Ali joga i dalje izgleda kao ubedljiva opcija za ljude koji žele pouzdanost ThinkPad imena, ali žele da koriste svoj laptop na različite načine.

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here