Tastature za dizajnere i umetnike

0
2396

Tastature za dizajnere i umetnike . Kada radite na programima kao što su Adobe Creative Suite, Final Cut Pro i sličnim, najbitnije je da se naviknete na prečice i ritam kreativnog posla. Ali šta biste rekli na to, da odabir tastature može značajno da podigne Vašu efikasnost???

Tastature za dizajnere i umetnike

Azio Retro Classic

Ovo je tastatura sa pozadinskim osvetljenjem koja nudi i vintaž izgled. Moto ove tastature je ” Sve je u estetici “. Težina ove tastature je 1,5 kg, što je zaista impresivno. Ako ste ljubitelj mehaničkih tastera onda je ova tastatura pravi izbor za Vas.

Esport ekipa Cloud9 dobila Red Bull za sponzora

Kompanija Azio je inače poznata po tastaturama za gejmere i daktilografe ali ova retro tastatura kombinuje modernu tehnologiju sa starim dobrim izgledom. Na ovoj tastaturi se vodila briga o detaljima. To se najbolje može videti na kružnim tasterima i aluminijumskom pločom. Tasteri su pozadinski osvetljeni sa LED diodama ispod svakog tastera. Postoje 4 modela ove tastature i to su Aristan,Psoh, Onxy i Elwood.

Azio Retro Classic se isporučuje sa Windows tasterima, ali sadrži i Mac tastere u kutiji.

Cena ove tastature je 189 dolara i ako želite da je kupite možete to uraditi na ovom linku

Logitech Craft

Ova tastatura je korisna za svakoga ko koristi Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro i Lightroom Classic CC. Ona funkcioniše i za Mac i za Windows za Adobeove alate. Takodje ima i pozadinsko osvetljenje.

Logitech Craft se trudi da uradi više za Vašu kreativnost od ostalih tastatura. Ima točkić u gornjem levom uglu koji možete koristiti za kontrolu parametara u kreativnim aplikacijama – kao i u kancelarijskom softveru kao što je PowerPoint i Word. Logitech naziva ovaj točkić “Crown”. On radi na principu Surface Studija.

U Photoshopu, na primer, izvlačenjem krunice dolazi do zumiranja. Ovaj točkič ili krunica će Vam pomoći u dosta situacija. Kada se naviknete na ovu tastaturu, videćete koliko vremena možete da uštedite pri radu. Novi update za ovu tastaturu donosi podršku za Lightroom Classic CC, Adobe reader DC i VLC medija plejer za Windows.
Ova tastatura košta 199,99 dolara i možete je naručiti na sledećem linku

Editors Keys Keyboard Covers

Ovo je odlična stvar. Prvo zato što nije mnogo skupa a drugo zato što ne morate da pamtite prečice već Vam je sve nacrtano na ovoj foliji.

Ovaj prekrivač je uglavnom orjentisan na programe kao što su Photoshop, InDesign, Lightroom, After Effects, Premiere, Final Cut Pro X i sličnim.

Ovaj prekrivač možete kupiti na sledećem linku

Corsair Mechanical Gaming Keyboard

Nema sumnje da je ovo odlična tastatura. Namenjena je ozbiljnim gejmerima. Ovu tastaturu ćete odabrati ako Vam je glavni prioritet funkcionalnost a ne estetika. Interesantna karakteristika ove tastature je mogućnost dodeljivanja odredjenje boje za svaki taster posebno. Ovo može da bude itekako korisno.

Apple Magic Keyboard with Numeric Keypad

Ne možete pogrešiti kupovinom tastature koju je napravio Apple za vaš Apple iMac. Iako ova tastatura možda ne deluje ništa posebno, većina Mac računara ima kraću tastaturu koja ne uključuje numeričku tastaturu, što u stvari može biti korisno za prečice.

I ugrađena, punjiva baterija je dugotrajna i napaja vašu tastaturu oko mesec dana ili više između punjenja. Možete odabrati da ovu tastaturu napajate preko Bluetooth-a ili preko Lightning-a na USB kabl.

Editors Keys Loupedeck

Ovaj tastatura je ustvari konzola za uređivanje fotografija posebno za Adobe Lightroom i Lightroom Classic CC na PC i Mac računarima preko standardnog USB-a.

Koristeći Loupedeck, možete kontrolisati zajedničke funkcije, alate i postavke unutar Adobe Lightroom-a koristeći različite tastere. Sve je prilagodljivo. Međutim, Loupedeck nije nimalo jeftin. Njegova cena je 300 dolara, kada se na to doda carina i šiping, izadjo to dosta novca.

Izvor:Digital Arts

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here