Surface preti Apple računarima, čeka se odgovor

0
748

Surface polako postaje pretnja Apple laptopovima

Surface preti Apple računarima, čeka se odgovor . Surface hibridi su na neki način popularniji od Appleovih laptopova. Microsoft je oduvek želeo da promoviše svoj Surface asortiman kada se radi o poređenju sa Appleovim MacBookovima.

Surface olovka će zameniti kompjuterski miš

Anketa sa oko 1.300 potrošača u SAD iz Creative Strategies postavila je pitanja o prilagodljivosti na radu računara kod kuće i na poslu, i otkrila da 72% onih koji koriste jedan od Microsoft hibrida (2 u 1 uredjaj)u kancelariji žele da koriste hibrid sve vreme (tj. i kad su kod kuće). Interesantno je da kada je postavljeno isto pitanje o MacBook-u, samo 65% želi da koristi laptop kući.

Surface preti Apple računarima , Microsoft polako preuzima posao

Interesantno je da je Microsoft držao lidersku poziciju kada su korisnici ispitivani o tome na kom su uredjaju bili ponosni u javnosti, pri čemu Surface uređaji pokrivaju 77% u poređenju sa 62% za Apple.

U redu, ovo je samo nekoliko konkretnih pitanja izabranih iz jednog istraživanja – ovde je istaknuto od strane Microsofta – ali ipak je to iznenađujući i interesantan rezultat.

Sigurno ukazuje na to da je Microsoft imao neki uspeh kada je u pitanju predstavljanje Surface linije, poput napora PR službe da bi uverio ljude da su MacBookovi “razočaravajući”.

Snaga produktivnosti

Prema istraživanju, glavna snaga Surface uređaja je produktivnost, gde su hibridi postigli 8% više kada je reč o ‘osposobljavanju korisnika da budu produktivniji’ u poređenju sa Appleovim laptopovima. Dva brenda su približno jednaka kada se radi o jačanju kreativnosti.

Istraživanje je takođe otkrilo da su ljudi koji razmišljaju o zameni svog tradicionalnog notebooka sa hibridom 2-u-1 favorizovali Surface Pro preko Apple-ovog iPad Pro-a do 11%.

Da ne bismo previše vremena proveli uz pričanje o kompanije Microsoft, treba napomenuti da su Creative Strategies takođe pitali potrošače koga smatraju za vodećim laptop proizvodjačem- a u ovom slučaju Apple je i dalje bio ubedljiv dobitnik sa 46% glasova. Microsoft je na drugom mestu na oko 20%.

Na kraju zaključak je da je Microsoft dosta napredovao a i da je cena od 2000 dolara za jači Surface možda i previsoka za ovako nešto.

Izvor: MacWorld

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here