Mac mini 2018 , šta nam donosi a šta se očekuje

0
794

Da li će novi Mac mini opravdati očekivanja?

Mac mini 2018 , šta nam donosi . Prošlo je skoro četiri godine od kada smo poslednji put videli glavnu verziju Mac mini uredjaja,ali kako se Apple ne oglašava o novom modelu nogi misle da uskoro neće biti ni predstavljen.

MacOS High Siera dolazi u julu

Činjenica da novi Mac mini nije objavljenu 2017. godine razočarala je mnoge njihove korisnike, ali je CEO Apple ,Cook ponovio aktivirao Appleovu podršku za Mac mini, pa se nadamo da ćemo videti nov model ove godine.

Kada izlazi Mac mini 2018

Kao i kod drugih predstojećih Apple proizvoda, nemamo tačan datum objavljivanja za Mac mini 2018.

Prethodni Mac mini je predstavljen 16. oktobra 2014. godine, pa možemo da predpostavimo da će u to vreme biti predstavljen i ovogodišnji model?
Appleov događaj WWDC 2018 mogao bi biti još jedna šansa za Apple da najavi novi Mac mini. Događaji WWDC obično se održavaju početkom juna, a prošle godine konferencija je otkrila HomePod i novi iPad Pro 12.9 i iPad Pro 10.5.


Šta donosi novi Mac mini 2018

 Atraktivan novi dizajn

Očigledno je da će novi Mac mini biti tanji, manji i tiši.

Starije glasine koje su se pojavile početkom 2017. godine sugerirale su da će najjači model Mac minija “neće biti toliko mali” što je navelo ljude da pretpostavljaju da će biti dodate moćnije komponente, što će zahtevati veći dizajn za bolje hlađenje.

Povećanje snage

Pa kakve komponente želite da vidite? Intel je proizveo nekoliko odličnih novih Kaby lake procesora, koji bi se odlično uklapali za ovaj Mac uredjaj, jer podržavaju Thunderbolt 3, USB Type-C, DisplayPort 1.2 i 4K video, i daće znatnu snagu napajanja


Postoji šansa da Mac mini 2018 može da dodje sa Intelovim predstojećim procesorima Cannon Lake, koji će doneti još veće dobitke u performansama, a smanjiti potrošnju energije, ali sa Intelom koji je već odložio čipove, to možda neće biti moguće.

Integrisana grafika ovih novih Intel čipova takođe bi dala Mac mini 2018 dobar podsticaj, a dok ne treba očekivati igranje jačih igara na Mac mini 2018, ipa to treba da bude i dalje odlična medijska mašina.

Naravno da je neizbežno da ovi modeli imaju bar 8 Gb rama

Mac mini 2018 i podrška od 4K

Zar ne bi bilo sjajno kada bi Mac mini 2018 mogao da deluje kao alternativa Apple TV-u? Da bi se to desilo, Mac mini 2018 bi trebalo da podržava 4K – nešto ranije nije bilo definisano.

Ako će novi Mac mini imati najnovije Intel procesore, integrisana grafika bi trebala dati dovoljno grafičke snage za 4K. Prethodni modeli Mac mini nije mogao sasvim zadovoljiti 4K sadržaj, a to je bilo zbog ograničenja hardvera. Međutim, u 2018. godini čak i budžetski procesori dolaze sa integriranom grafikom koja je dovoljno snažna da izdrži 4K interfejse i igra ultrafrekventne sadržaje sa Netflixa i iTunes

Izvor: Wired

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here