Sony ulaže novac u taksi udruženje

0
790

Sony pravi AI za taksiste u Japanu

Sony ulaže novac u taksi udruženje. Sony planira zajedničko ulaganje dizajnirano da razvije taksi servis za veštačku inteligenciju u Japanu. Prema saopštenju, Sony i šest lokalnih taksi kompanija – Green Cab, International Automobile, Kusumi Transportation, Daiwa Motor Transport, Checker Cab Radio Cooperative Association i Hinomaru Transportation – formiraju novi poslovni poduhvat.

Sony ulaže novac u Japanu

Nova kompanija će razviti i upravljati “aplikacijama za dispečerske usluge” koje će koristiti Sonijeve AI tehnologije. One služe za prognoze potražnje i slične usluge. Sony kaže da šest kompanija zajedno kontroliše preko 10.000 taksija širom Tokija i dalje. A integrišući AI, usluga za korisnike će se poboljšati.

Planira se da AI unapredi taksi usluge. Na primer, može se koristiti za povećanje usluge u saobraćajnim špicevima a smanjiti broj vozila kada se pčekuje da će potražnja biti niska.Iako ove vrste informacija i predviđanja već mogu biti postignute jednostavnim podacima i brojevima, AI može poboljšati ove prognoze i samim tim povećati efikasnost, uz istovremeno smanjenje operativnih troškova ulaganja.

Sonijev AI je pretnja i za UBER

Ako bi bilo uspešno ovo zajedničko ulaganje, to bi moglo da postane ozbiljan konkurent Toyoti i Soft Banci koja je veliki Uberov investitor. Međutim, očekuje se da će korišćenje AI  podignuti na još viši nivo. Prema Soniju, oni će razviti i “aplikacije i povezane usluge za korišćenje transporta, korišćenje taksi podataka, pružanje usluga plaćanja i usluge dnevne podrške.”

Zarada na Twitchu od pola miliona dolara mesečno

Ovi sistemi zasnovani na AI-ju na kraju će biti ponuđeni taksi udruženjima širom zemlje, uključujući rešenja i pakete na jednom mestu. Japanski propisi koji se odnose na autonomna vozila i usluge vožnje su izuzetno strogi. Moguće je samo da kompanije “spajaju” korisnike sa osnovanim taksijskim udruženjima putem mobilnih aplikacija.


Međutim, tehnološki giganti još uvek žele da naprave svoj žig u ovom prostoru. A koristeći AI da unaprede infrastrukturu taksi usluga će im dosta pomoći. SoftBank, Uberov investitor, jedna je takva kompanija koja je već primetila potencijalnu poslovnu vrednost.

Izvor:ZDNET

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here