Sony ulaže novac u taksi udruženje

0
744

Sony pravi AI za taksiste u Japanu

Sony ulaže novac u taksi udruženje. Sony planira zajedničko ulaganje dizajnirano da razvije taksi servis za veštačku inteligenciju u Japanu. Prema saopštenju, Sony i šest lokalnih taksi kompanija – Green Cab, International Automobile, Kusumi Transportation, Daiwa Motor Transport, Checker Cab Radio Cooperative Association i Hinomaru Transportation – formiraju novi poslovni poduhvat.

Sony ulaže novac u Japanu

Nova kompanija će razviti i upravljati “aplikacijama za dispečerske usluge” koje će koristiti Sonijeve AI tehnologije. One služe za prognoze potražnje i slične usluge. Sony kaže da šest kompanija zajedno kontroliše preko 10.000 taksija širom Tokija i dalje. A integrišući AI, usluga za korisnike će se poboljšati.

Planira se da AI unapredi taksi usluge. Na primer, može se koristiti za povećanje usluge u saobraćajnim špicevima a smanjiti broj vozila kada se pčekuje da će potražnja biti niska.Iako ove vrste informacija i predviđanja već mogu biti postignute jednostavnim podacima i brojevima, AI može poboljšati ove prognoze i samim tim povećati efikasnost, uz istovremeno smanjenje operativnih troškova ulaganja.

Sonijev AI je pretnja i za UBER

Ako bi bilo uspešno ovo zajedničko ulaganje, to bi moglo da postane ozbiljan konkurent Toyoti i Soft Banci koja je veliki Uberov investitor. Međutim, očekuje se da će korišćenje AI  podignuti na još viši nivo. Prema Soniju, oni će razviti i “aplikacije i povezane usluge za korišćenje transporta, korišćenje taksi podataka, pružanje usluga plaćanja i usluge dnevne podrške.”

Zarada na Twitchu od pola miliona dolara mesečno

Ovi sistemi zasnovani na AI-ju na kraju će biti ponuđeni taksi udruženjima širom zemlje, uključujući rešenja i pakete na jednom mestu. Japanski propisi koji se odnose na autonomna vozila i usluge vožnje su izuzetno strogi. Moguće je samo da kompanije “spajaju” korisnike sa osnovanim taksijskim udruženjima putem mobilnih aplikacija.

Sony ulaže novac
Međutim, tehnološki giganti još uvek žele da naprave svoj žig u ovom prostoru. A koristeći AI da unaprede infrastrukturu taksi usluga će im dosta pomoći. SoftBank, Uberov investitor, jedna je takva kompanija koja je već primetila potencijalnu poslovnu vrednost.

Izvor:ZDNET

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.