Snapdragon 700 , pristupačni AI procesor

0
835

Qualcomm najavljuje odlična čipset

Snapdragon 700 , pristupačni AI procesor.Na Mobile World Congressu 2018 u Barseloni, Qualcomm je predstavio novu seriju čipseta. Ubačen između serije 600 i 800, Qualcomm uvodi novu liniju, Snapdragon 700.

Snapdragon 850 – Qualcomm-ovo novo čedo

Pored Snapdragon 800, 600 i 400 serije, izgleda da je tržište spremno za još jednu seriju SoC-a od Qualcomm-a. Pored gore navedenog, ova serija čipseta će sada zatvoriti prazninu između high-end i gornjeg srednjeg opsega. Prema rečima Alexa Katouzina, višeg potpredsednika i generalnog menadžera mobilnog sektora u Qualcomm-u, postoji potreba proizvođača smart telefona i potrošača za takav procesor.

Snapdragon 700 , AI bi trebao da bude pristupačniji

Glavni fokus serije 700 je na AI. Za razliku od Apple-ovog ili Huaweiovog čips HiSilicon-a, Qualcomm ne koristi svoj čip za AI aplikacije, već koristi heterogene proračune. Posebni podaci se distribuiraju pod-jedinicama u SoC-u. Qualcomm distribuira računarske zadatke između Krio-CPU-a, Hekagon Vector Processora i Adreno GPU-a.

Bolje noćne fotografije

Uz mobilnu platformu Snapdragon 700, Qualcomm takođe obećava vrhunski kvalitet u fotografiji. Druga generacija Spectra ISP-a dizajnirana je tako da omogući pametnim telefonima sa Snapdragon 700 serijom SoC da prave bolje slike usporenog snimanja i slikanja i da imaju poboljšane AI mogućnosti.

Informacije o funkcijama u oblastima Bluetooth, LTE i Wi-Fi funkcija su takođe oskudne. Međutim, očekuje se da će Qualcomm objaviti detalje o kojima se obrađuje u narednih nekoliko nedelja i meseci, s obzirom da će Qualcomm isporučivati inicijalne uzorke proizvođačima u prvoj polovini 2018. godine, ali se pametni telefoni zasnovani na Snapdragon 700 Mobile Platform SoC ne trebaju očekivati do druge polovine 2018.

Izvor: TechRadar

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here