Sharp 8K televizor od 70 inči je prava stvar

0
835

Sharp ulazi na velika vrata na tržište televizora

Sharp 8K televizor od 70 inči je prava stvar. Na konferenciji IFA ’18 , danas u Rimu, Sharp je najavio da će doneti prvi 8K televizor u Evropi. Sharp Aquos LC-70X500E je televizor od 70 inča, ali Sharp navodi da veći Sharp 8K televizori nisu daleko. I to ne malo veći, nego se najavljuju televizori od 150 inči, naravno u 8K !

Danas televizori veličine 70 inča i više čine samo 0,4% evropskog TV tržišta. Dok su televizori veličine od 55 do 59 cm trenutno najveći segment na evropskom tržištu. Ali Sharp kaže da je 8K spreman da promeni sve to.

Sharp je napravio dobru stvar tokom prezentacije, a to je da čak i ako imate veći 75-inčni televizor koji krasi vašu dnevnu sobu, i dalje imate puno praznog prostora na zidu koji ga okružuje. Nije samo što 8K nudi više 3D realističkog kvaliteta slike, već da omogućuje veće ekrane kod kuće, a to je ono što potrošači žele. Da li želim televizor od 150 inča? Naravno da želimo. Kako li izgleda igranje igrica na ovim televizorima.

Signal mesindžer dobio pomoć od 50 miliona dolara

Gde naći 8K sadržaj Sharp 8K televizor

Naravno da 8K zvuči odlično, ali gde možete naći sadržaj za takav televizor ? Za početak, Sharp Aquos LC-70Ks500E povećava sadržaj na 8K. Ispostavilo se da YouTube već podržava 8k. Netflix počinje da prihvata i 8K, jer su nedavno snimili Izgubljeni u svemiru u 8K. Trenutno je Japanski operater krenuo da radi i u 8K, a evropski emiteri planiraju da uskoro počnu da snimaju i sportske sadržaje u 8K.

 

Dakle uskoro počinje era 8K tehnologije, doduše mi u Srbiji joč kaskamo sa HD rezolucijom ali tako je to. Sharp Aquos LC-70Ks500E će prodavati za 11,990 evra . Prodaje počinje krajem aprila ali čisto sumnjam da to nekog interesuje u Srbiji. Znači da ću ovakav televizor moći da priuštim za 8,9 godina kada bude pristupačan za nas.

Izvor:Gadgeteer

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here