Sennheiser AMBEO pametne slušalice

0
830

Pametne slusalice za snimanje 3D zvuka

Sennheiser AMBEO pametne slušalice. Današnji pametni telefoni imaju mogućnost snimanja video zapisa uz vrlo visoke rezolucije, ali i dalje nemaju nikakvu mogućnost za snimanje dobrog 3D zvuka. Sada je Sennheiser došao do rešenja za korisnike iOS-a u obliku nove AMBEO pametne slušalice. U partnerstvu sa Apogee, veliko ime u profesionalnom audio prostoru, AMBEO je sposoban za snimanje binauralnog zvuka, koji se zatim može čuti korišćenjem bilo kog običnog para slušalica.

Sennheiser AMBEO pametne slušalice – dizajn i karakteristike

AMBEO je par slušalica sa ušnim dizajnom, tako da se okreću oko ušiju kada ih nosite. Kuke su napravljene od mekane gume, tako da ih je lako stavite i skinete. One su lagane, ali nakon dugotrajne upotrebe oseća se zamor. Silikonski deo se dobro uklapa u ušima. Dobijate mali i veliki par silkonskog dodatka za uši (plus dodatak srednje veličine koji se nalazi na slušalicama).

Najveća karakteristika ovih slušalica je da je na svakoj slušalici na raspolaganju omnidirekcioni mikrofon ispod metalne rešetke, koji se koristi za snimanje 3D zvuka. Mikrofoni su postavljaju strateški na spoljašnjoj strani svake slušalice, tako da audio koji snimate je gotovo upravo ono što će ići u uši. Dva mikrofona će uvek biti poravnana prema pravcu u kojem se vaša glava okreće, što daje slušatelju osećaj da je stvarno na mestu gde se snimak i nastao.

 

 

Kabl AMBEO slušalica ima upravljačku jedinicu koja se nalazi odmah nakon “Y” splitera. Sadrži deo za mešanje pozicionog zvuka, zajedno sa dugmadima za reprodukciju medija i prebacuje različite funkcije, kao što je aktivno poništavanje buke. Kontrolna jedinica je takođe prilično lagana, ali nažalost ne postoji način da se zakači za košulju ili jaknu, tako da mora da visi. Kabl od 1,16m je dovoljno dug i završava se sa Lighting priključkom. AMBEO je Apple MFi sertifikovana dodatna oprema, tako da ne bi trebalo da postoje nikakva pitanja kada se koriste sa iOS uređajima.

Sennheiser AMBEO pametne slušalice – performanse

Slušalice su primarno dizajnirane da rade sa podrazumevanom aplikacijom za kameru iOS. Kada pređete na video režim unutar aplikacije, crvena LED dioda na kontrolnoj jedinici će se automatski uključiti. To znači da su sveobuhvatni mikrofoni na slušalici spremni za snimanje. Naravno, ne morate snimati video; mikrofoni se aktiviraju čak i sa aplikacijama kao što su Voice Memos i Apogee’s Meta Recorder. Podržane su i neke aplikacije nezavisnih proizvođača, uključujući Telegram i Tvitter, ali još uvek nisu podržani mnogi drugi, kao što su WhatsApp, Snapchat, itd.

Mikrofoni su neverovatno osetljivi i mogu da pokupe čak i suptilne nijanse koje se čuju oko vas. Bez obzira da li ptice cvrkuću na drveću ili se čuju automobili, sve se snima sa velikom preciznošću, kada se presluša na nekom dobrom paru slušalica. Najbolji deo je što vam nije potrebna neka specijalna oprema za čišćenje zvuka pozicije, jer je zvuk koji su snimili oba mikrofona pomešani i snimljeni kao standardni stereo audio fajlovi. Efekat nije tako očigledan kada se reprodukuje kroz stereo zvučnike, jer bi binauralni zvuk obično trebalo da se sluša na slušalicama.

Na kontrolnoj jedinici je klizač koji vam omogućava prebacivanje između ‘prirodnog nivoa snimanja’ i ‘smanjenog nivoa snimanja’. Za većinu scenarija, prvi radi najbolje, dok je režim smanjenog nivoa namenjen za vrlo glasna okruženja, kao što je koncert, kako bi se sprečilo čišćenje zvuka. Funkciju klizača možete promeniti pomoću aplikacije Apogee SmartHeadset, da pokrenete određenu aplikaciju ili isključite in-line mikrofon. Možete i dodati unapred postavke ekvilajzera za reprodukciju muzike pomoću ove aplikacije.

Osim binauralnog snimanja, AMBEO je takođe vrlo dobar par slušalica za slušanje medija. Aktivno poništavanje buke dobro funkcioniše i može se aktivirati pomoću belog prekidača, odmah pored dugmadi za reprodukciju medija. Frekvencije srednjeg dometa su takođe dosta detaljne, sa pristojnim nivoom razdvajanja između instrumenata, koje smo primetili na nekim pesmama. Nivo zvuka je odličan, a čak i na oko 70-75 posto pojačanih zvučnika, muzika će bila dovoljno glasna za Vas.

Džef Bezos zaradjuje 231,000 dolara u minutu

Ako koristite ove slušalice na javnim mestima onda možete omogućiti ‘Transparent hearing’, mod gde ćete biti svesni onoga šta se dešava oko vas. Ovo zvuči mnogo prirodnije u poređenju sa drugim slušalicama koje imaju ovu funkciju. Možete da pojačate nivo ambijentalnog zvuka. Što je korisno kada želite da slušate ono što je oko vas, bez vadjenja slušalica iz ušiju. Postoji i poseban standardni mikrofon za glasovne pozive, koji takođe nudi dobru osetljivost.

Zaključak

Sennheiser AMBEO Smart Headset je trenutno jedini par slušalica za iOS uređaje koje Vam omogućavaju snimanje 3D prostornog zvuka, što ih čini jedinstvenim. Binauralni audio efekat je neverovatan i dodaje novu dimenziju video zapisima koje snimate. Ove slušalice takođe mogu biti korisne za sve koji žele da snimaju pozicioni zvuk za VR aplikacije. Osim toga, zvuči dobro kada slušate medije, a aktivno poništavanje buke je uvek lepo imati.

AMBEO pametne slušalice definitivno vredi uzeti u razmatranje ako tražite da imate kvalitetan prostorni zvuk. Dobar za kućne potrebe ili profesionalne snimke.

Cena Sennheiser AMBEO slusalica je 300 dolara

Izvor: TechRadar

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here