Roboti menjaju radnike u Foxconn-u

0
920

Foxconn prvi pokreće revoluciju sa robotima

Roboti menjaju radnike u Foxconn-u . Foxconn menja radnike robotima. Foxconn-ova proizvodnja displeja Innoluk će krajem godine smanjiti ukupnu radnu snagu od 60.000 radnika krajem 2017. godine na broj ispod 50.000 ljudi. Navodno, ovaj potez će biti uzrokovan kompanije Fokconn da se više oslanja na robote za automatizovano proizvodnju.

Roboti menjaju radnike , šta nas očekuje dalje

Ideja zamene radnika robotima definitivno nije nova za Foxconn. On je sredinom 2016. zamenio oko 60.000 svojih fabričkih radnika robotima na proizvodnoj liniji. Vredi napomenuti da Foxconnovi fabrički radnici u proseku zarađuju samo 400 dolara mesečno a rade smene od po 12 sati, pa pokazuje koliko troškovi sa robotima mogu biti smanjeni.

Uprkos AI tehnologijama u kombinaciji sa robotikom, Foxconn bi mogao biti odličan primer kako se određene industrije mogu promeniti pošto usvajaju veštačku inteligenciju i kako će neki poslovi postati zastareli jer će ih zameniti inteligentnim robotima i sličnim rešenjima. S druge strane, Foxconn takođe uspostavlja novi severnoamerički štab u poslovnoj zgradi koja je nedavno kupljena u Milwaukee centru. Isto tako i tehnološki gigant gradi novu fabriku u Mount Pleasantu,koja ima potencijal da otvori 13.000 novih radnih mesta.

Samsung i LG dominiraju u proizvodnji OLED displeja

Između ovih strukturnih promena i kako Samsung i LG nastavljaju da dominiraju na OLED displej tržištu, Innoluk navodno radi na novom panelu pod nazivom aktivna matrica mini LED, rekao je da pruža iste prednosti OLED tehnologije, uključujući i visok nivo fleksibilnosti za sklopive uređaje, sve dok obećavaju veću otpornost u poređenju sa konvencionalnim OLED rešenjima. Iz ovih razloga, kompanija Innoluk navodno želi da snabdeva automobile sa takvim panelima, mada je trenutno malo verovatno da će to početi uskoro. Svejedno, ovo može da bude prekretnica u angažovanju robota kao radne snage. Nažalost, ovaj primer mogu da počnu da praktikuju istali tehnološki giganti.
Izvor: Medium

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here