Prepoznavanje lica u Kini je neverovatno brzo

0
968

Prepoznavanje lica u Kini je neverovatno brzo . Kako bi poboljšala svoj sistem nadzora, Kina je uvela tehnologiju prepoznavanja lica u šesnaest regija u ovoj zemlji. Navodno, sistem može da skenira kompletnu kinesku populaciju za samo jednu sekundu. Za skeniranje svetske populacije je potrebno dve sekunde. Ovaj sistem za prepoznavanje lica je deo Skynet-a, inicijative koja je pokrenuta 2005. godine.

Pročitajte još : Uhapšeni zbog objave na Instagramu

Skynet je kineski program monitoringa širom zemlje koji ima za cilj da poveća upotrebu, kao i performanse kamera za nadzor. U ovom trenutku, Kina poseduje oko 170 miliona kamera za video nadzora i planira da taj broj poveća na 570 miliona do 2020. godine. U protekle dve godine, eskalirala je upotreba tehnologije za prepoznavanje lica u Kini i pomogla je u hapšenju preko 2000 ljudi.

Prepoznavanje lica u Kini ima veliku tačnost

Uz pomoć ovog super-brzog sistema za video nadzor, policija će moći da prati kretanje sumnjivih ljudi i vozila, da pronadje nestale osobe, pa čak i da predvidja zločine. Programeri ovog sistema tvrde da on ima tačnost od 99,8 % i da radi veom dobro bez obzira na ugao kamere i svetlosne uslove

Kina, u budućnost namerava da bude lider u veštačkoj inteligenciji, a ova tehnologija prepoznavanja lica je samo jedan mali deo toga. Dokaz ove tvrdnje je i činjenica da Kina ima 5 puta više patenata iz oblasti veštačke inteligencije od Amerika. Kina je i uspela da obezbedi više investicija u celokupnoj medjunardnoj AI platformi.

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here